FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
neviđeni peh legende

Katastrofa za Badr Harija u velikom revanšu protiv Verhoevena: Uvjerljivo vodio pa se ponovno teško ozlijedio. Urlao i plakao od muke

Nevjerojatni kraj doživio je Gloryjev Collision 2 event u nizozemskom Arnhemu. Badr Hari ponovno se ozlijedio u meču protiv Rica Verhoevena i ponovno ostao bez pojasa prvaka.

Glory Collision 2: Rico Verhoeven vs. Badr Hari (Foto: GOL.hr)

Za sam kraj godine najveća svjetska kick-boks organizacija Glory organizirala je najveći meč koji je uopće moguće organizirati u tom sportu. Teškaški prvak Rico Verhoeven i legendarni Badr Hari ponovno su se sastali u ringu, no kao i u prvom okršaju meč je neslavno završio. 

Badr Hari ponovno se ozlijedio i morao predati sredinom treće runde nakon što je uvjerljivo vodio protiv kralja kick-boksa. Ozlijedio je stopalo pri jednom pokušaju kružnog udarca, pao je na tlo i priči je bio kraj. 

gol expired Kakva scena: Popularni glumac spašavao sina boksačke legende od podivljalih navijača divider

Jecao je od bolova, psovao, plakao... Kako i ne bi kada je tri godine čekao na revanš protiv Verhoevena, vodio na bodove nakon dva sjajna nokdauna i onda se opet ozlijedio. 

Podsjetimo, prije tri godine Hari je zaradio frakturu ruke i morao predati meč u drugoj rundi, da bi ovoga puta zaradio frakturu stopala otprilike u isto vrijeme treće runde. Uistinu nevjerojatan peh za ovog sjajnog borca. 

OZLJEDA BADR HARIJA I POBJEDA VERHOEVENA

Rico je agresivno krenuo u prvu rundu, no nakon minute i 20-ak sekundi završio je na podu nakon jednog krošea. Rasprodani stadion nogometne momčadi Vitessea, preko 30 tisuća navijača, ustalo je na noge i oduševljeno navijalo u tom trenutku, ne sluteći što im slijedi.

U drugoj rundi Verhoeven je bio pažljiviji i nije se dao dovesti u probleme, te je bodovno vjerojatno osvojio drugu dionicu. Međutim na početku treće runde Badr Hari pogađa jedan high-kick nakon kojeg Verhoeven pada na tlo.

Odmah se pridigao, Marokanac je nastavio s pritiskom, koji se nažalost pokazao kobnim. Pokušao je kružnim udarcem nanijeti novi težak udarac domaćem borcu, ali je promašio i došlo je do frakture gležnja.

Verhoevenu je bilo jako žao što je meč završio na ovakav način, ali je isto tako bio ljutit na navijače koji su negodovali na proglašenju pobjednika. Badr Hari je na bolničkom prijenosnom krevetu napustio ring i odmah je prevezen u bolnicu gdje će vjerojatno još večeras biti operariran. 

COLLISION 2

U sunaslovnoj borbi večeri vidjeli smo brutalnu izvedbu Nizozemca Tavaresa, koji je slavio protiv Francuza Susperreguija. Drugi na ljestvici poluteškaša nanio je veliku štetu na licu svog suparnika i u konačnici sasvim zasluženo odnio pobjedu. 

Bio je to dvoboj dvojice kick-boksača koji su u karijeri kombinirano odradili 130 profesionalnih borbi!

Jednosmjernu ulicu vidjeli smo i u meču Jaraye i Glundera. Marokanac Jaraya slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon što je briljirao u sve tri runde borbe. 

Na otvaranju glavnog programa Marokanac Zouggary slavio je protiv Amerikanca Ten Powa jednoglasnom odlukom sudaca. Zouggary je nametnuo ludi tempo kojem američki borac u nijednom trenutku nije uspio parirati. 

Bio je to okršaj u perolakoj kategoriji, u kojoj je ovaj sjajni Marokanac jedan od najboljih boraca u Gloryju. 

Glory 74

U glavnoj borbi Gloryja 74 u Arnhemu, drugog po važnosti programa na spektakularnoj borilačkoj večeri u Nizozemskoj, Alex Pereira upisao je pobjedu nokautom protiv Turčina Bayraka

Na samom isteku runde, doslovno sa zvukom gonga, Pereira je nokautirao svog suparnika i obranio pojas prvaka srednje kategorije. Mnogi su očekivali izjednačeniju borbu između ova dva borca, no Brazilac je još jednom dokazao da je jedan od najboljih kick-boksača današnjice, ne samo u srednjoj već i poluteškoj kategoriji. 

NOKAUT PEREIRE

Izraelac Gershon i Brazilac Machado upisali su dvije vrlo uvjerljive pobjede na otvaranju drugog dijela programa. Izraelac je slavio protiv Kineza Lija, a Machado protiv domaćeg predstavnika Duuta. 

Obojica su deklasirali svoje suparnike u apsolutno svim segmentima borbe, te su zasluženo dobili jednoglasne sudačke odluke. 

Superfight Series - undercard večeri

Hrvatski borac Antonio Plazibat upisao je najveću pobjedu svoje karijere u glavnoj borbi prvog dijela večeri - Superfight Seriesu. On je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Jasona Wilnisa, u meču u kojem je ispalio gotovo 300 udaraca.

gol expired Plazibat spektakularnom izvedbom upisao pobjedu i izborio mjesto među pet najboljih na svijetu! divider

U konačnici smo strahovali da bi suci zbog veličine imena i iskustva koje sa sobom nosi Wilnis mogli presuditi na njegovu stranu, unatoč činjenici da je Plazibat bio vidno kvalitetniji, no ipak je sudac na kraju podigao ruku našeg borca.

Plazibat je u sve tri runde sjajno krenuo, ispalio veliki broj udaraca, no nije uspio srušiti Wilnisa. Kako je runda odmicala Plazibatov ritam je jenjavao i tu je Nizozemac ukrao jednu od tri runde. 

Bio je to treći Plazibatov nastup u Gloryju i treća pobjeda nakon koje mu sigurno slijedi još veći izazov u idućem meču. 

POBJEDA ANTONIJA PLAZIBATA

Bez nokauta u prvom dijelu večeri

U prvoj borbi večeri vidjeli smo ženski meč između Amerikanke Irwin i Kineskinje Xu. Meč je odlučen podijeljenom sudačkom odlukom, a otišao je na stranu američke borkinje. 

Ni u drugom meču Superfight Seriesa nismo vidjeli raniji završetak borbe između Bokemea i Van Heeckerena. Bokeme je u konačnici slavio jednoglasnom odlukom sudaca. 

Treći meč po važnosti na undercardu između Kepeneka i Mahieddinea otišao je do odlučujuće četvrte runde, nakon što su trojica od petorice sudaca smatrali da je dvoboj bio neodlučen. U dodatne tri minute borbe boljim se pokazao Mahieddine.

Snimka meča bit će prikazana i u programu Nove TV sa subote na nedjelju u 00:30.

GLORY: COLLISION 2

Rico Verhoeven pobijedio Badr Harija (tehnički nokaut, 2. runda, ozljeda Badr Harija) borba za titulu u teškoj kategoriji

Luis Tavares pobijedio Stéphanea Susperreguija (sudačka odluka) poluteška

Mohammed Jaraya pobijedio Massara Glundera (jednoglasna sudačka odluka) laka

Zakaria Zouggary pobijedio Asa Ten Powa (jednoglasna sudačka odluka) pero

GLORY 74 ARNHEM

Alex Pereira pobijedio Ertugrula Bayraka (nokaut) srednja kategorija

Serhii Adamchuk pobijedio Aleksei Ulianova (sudačka odluka) pero

Ariel Machado pobijedio Michaela Duuta (jednoglasna sudačka odluka) poluteška

Itay Gershon pobijedio Li Sanjina (jednoglasna sudačka odluka) laka

GLORY 74 SUPERFIGHT SERIES

Antonio Plazibat pobijedio Jahfarra Wilnisa (podijeljena sudačka odluka) teška

Donovan Wisse pobijedio Cesara Almeidu (jednoglasna sudačka odluka) srednja

Nordine Mahieddine pobijedio Cihada Kepeneka (podijeljena sudačkaodluka) teška

Ulric Bokeme pobijedio Kevina van Heeckerena (jednoglasna sudačka odluka) srednja

Bekah Irwin pobijedila Yi Xu (podijeljena sudačka odluka) superbantam

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider