Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabija kao na traci

Zabio devet komada u 11 utakmica, bolji je od Neymara i Mbappea, a sljedeći mjesec će prijetiti Hrvatskoj

Kanadski reprezentativac Jonathan David vodeći je strijelac Ligue 1, zabio je devet komada u 11 utakmica ove sezone, odnosno u četiri uzastopne utakmice.

Jonathan David (Foto: Afp)

Nogometno Svjetsko prvenstvo u Katru je pred vratima, a iako su Vatreni uhvatili sjajnu formu kroz Ligu nacija, stižu vijesti kako se zakuhavaju mašine i naših suparnika u skupini.

Ovaj put riječ je o kanadskoj mašini za golove Jonathanu Davidu koji je samo mjesec dana uoči početka Mundijala uhvatio sjajnu formu. Napadač Lillea zabija kao na traci, a u pobjedi protiv Strasbourga 3:0 u petak dodao je još dva komada na svoj konto te sad ima nestvarnih devet golova u 11 utakmica u tekućoj sezoni.

gol expired VIDEO Robert Jarni uvjeren je tko je prva Brozovićeva zamjena, nisu Mišić i Jakić divider

Bolji od Neymara i Mbappea

Talentirani 22-godišnjak iz Ottawe učinkovitiji je od PSG-ovih "monstruma“ Neymara i Kyliana Mbappea, koji imaju po osam komada, odnosno od Lorientovog Terema Moffija, koji je također zabio toliko.

David ne hvata samo formu, nego i kontinuitet jer je zabio u četiri uzastopne utakmice, sinoć je zabio jednog u 41. minuti iz penala, dok je drugi postigao u 76. minuti iz blizine poslije centaršuta Tima Weaha.

gol expired Problemi za Zlatka Dalića: Nakon Brozovića još jedan bitan Vatreni se ozlijedio divider

Prijetit će Hrvatskoj

Ubojiti egzekutor trpa nemilo i za Kanadu, zabio je čak 22 komada u 34 nastupa i igrat će važnu ulogu za njihovu reprezentaciju na SP-u u Katru. Mladi napadač bio im je jedna od glavnih napadački igala u kvalifikacijama te je jedan od najzaslužniji za prvi nastup Kanade na SP-u poslije 34 godine s pet golova i četiri asistencije.

Lille ga je prije dvije godine platio Gentu 27 milijuna eura, a sad bi mogao dobiti puno više za njega jer bez da je odigrao minutu na SP-u vrijedi 45. Nadamo se da mu mogući sjajan nastup na Mundijalu neće dodatno povisiti cijenu, pogotovo se nadamo da 27. studenog u Al Rayyanu neće imati svoj dan u 2. kolu skupine protiv Hrvatske.

Ivan Perišić i Kristijan Jakić Legitimni nasljednik Marcela Brozovića: "Neka izbornik prosudi, pokrivam dvije pozicije" divider

Tablica Ligue 1:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider