Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
provjereno u beču

VIDEO Robert Jarni uvjeren je tko je prva Brozovićeva zamjena, nisu Mišić i Jakić

Robert Jarni ipak misli da će Dalić, u slučaju da se nešto nepredviđeno dogodi s Brozovićem, u Kataru pribjeći receptu koji je već isprobao u Beču.

Zlatko Dalić za mjesec dana objavit će popis igrača za Svjetsko prvenstvo. U izbornikovim razmišljanjima sigurno je većina mjesta popunjena, no trojica igrača posljednjih dana posebno intrigiraju javnost: veznjaci Luka Sučić i Josip Mišić te napadač Antonio Čolak.

Prije nešto manje od mjesec dana, kada je reprezentaciju okupio uoči utakmica s Danskom i Austrijom, Zlatko Dalić poslao je jasnu poruku.

''Iskreno, ja nemam puno nekih velikih nedoumica oko Svjetskog prvenstva, oko popisa igrača za Katar. To je u biti to."

Na tadašnjem popisu od 25 igrača našlo se i ime Luke Sučića, ali ga je Dalić ustupio Igoru Bišćanu za utakmice mlade reprezentacije.

Sučić je za Vatrene debitirao još prije godinu dana, a Zlatko Dalić od prvog dana nije skrivao zadovoljstvo što se veliki talent rođen u Austriji odlučio za Hrvatsku.

Joško Gvardiol Bogati šef slavnog kluba ima jasan plan: Joško Gvardiol mu je iduća želja broj jedan divider

''Fenomenalan osjećaj, to sam sanjao oduvijek. Sad mi se san ispunio i presretan sam'', rekao je Sučić nakon debija.

''Sučić igra jako dobro u Salzburgu. Veliki je potencijal i velika je stvar da se on odlučio igrati za Hrvatsku. Mislim da je to dobitak hrvatskog nogometa'', rekao je Dalić.

Visoku nogometnu klasu pokazao je i u 10-ak minuta koje je dobio u završnici utakmice protiv Francuske na Poljudu, kao i u okršajima Dinama i Salzburga. Te utakmice ponovno su ga stavile u fokus domaće javnosti, a njegovim igrama oduševljen je i stručni komentator Nove TV Robert Jarni.

"U ove dvije utakmice što je odigrao protiv Dinama zaista je bio jako, jako dobar. Mislim da su to vidjeli svi, isto tako znam da i Zlatko Dalić u budućnosti isto misli na njega i mislim da tu imamo zaista jednog top igrača'', rekao je Jarni.

Igrača koji bi u Katar trebao ne samo putovati već lako moguće i zaigrati na Svjetskom prvenstvu.

U utakmicama protiv Dinama Sučić se dobro mogao upoznati s kvalitetama Josipa Mišića, veznjaka kojeg u posljednje vrijeme mnogi vide idealnom zamjenom za Marcela Brozovića.

''Dosta se zadnjih mjesec-dva priča o toj temi, tako da ne znam što bih više rekao. Ja sam spreman, zdrav sam i nadam se da ću do tada odigrati još koju dobru utakmicu i sve je na izborniku'', istaknuo je Mišić.

Robert Jarni ipak misli da će Dalić, u slučaju da se nešto nepredviđeno dogodi s Brozovićem, u Kataru pribjeći receptu koji je već isprobao u Beču.

''Ja sam u jednoj emisiji Nove, kada sam komentirao, njega spomenuo. On je zaista odličan igrač, to je dokazao u Dinamu. Međutim, mislim da je to Zlatko već prebrodio onog trenutka kad je Brozović morao napustiti utakmicu i tu je postavio Kovačića, koji je odigrao na visokoj razini što se toga mjesta tiče'', uvjeren je Jarni.

Stadion Osijeka VIDEO Pogledajte snimku novog stadiona u Osijeku, ide se u završne radove divider

A kada se spomene mjesto napadača, teško je prijeći preko golgeterskih brojki Antonija Čolaka ove sezone.

Napadač škotskog Rangersa ukupno je u 17 utakmica postigao 13 golova, uz dvije asistencije.

Čak 10 pogodaka postigao je u prvenstvu te tri u kvalifikacijama Lige prvaka. U samoj skupini još nije zabio.

"Igra sjajno, zabio je osam-devet golova i zbog toga je i na popisu. Ali gledajte, mi smo tu sad zvali 4 igrača za tu poziciju napadača i on je peti na popisu. Ajde pogledajte, analizirajte malo, koga maknuti, koga staviti. Ne mogu zvati osam napadača'', dodao je Dalić.

Čolak je u rujnu bio na pretpozivu, a posljednju od tri utakmice za Vatrene odigrao je u rujnu prošle godine. Nastavi li zabijati u dresu Rangersa, mogao bi se ubaciti u avion za Bliski istok.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider