Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
To može biti plus

Legitimni nasljednik Marcela Brozovića: "Neka izbornik prosudi, pokrivam dvije pozicije"

Kristijan Jakić aktualni je osvajač Europske lige i legitimna zamjena Marcelu Brozoviću, ali je i promijenio poziciju…

Za Dnevnik Nove TV govori Kristijan Jakić, čovjek koji je mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva jedna od glavnih tema u našoj reprezentaciji.

Stipe Antonijević u Cvetkovcu Kamere Nove TV na fešti u Cvetkovcu: "Danas nam se populacija povećala 20 puta!" divider

Jakić je aktualni osvajač Europske lige i legitimna zamjena Marcelu Brozoviću, ali je i promijenio poziciju! S njime je u Frankfurtu razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Jeste li zadovoljni protivnicima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.?

„Jako sam zadovoljan, na papiru smo dobili lakše protivnike, ali to uvijek može biti rizično. Nadam se da ovaj put neće biti i da ćemo pobjeđivati i biti prvi u skupini.“

"Bilo je treme kada sam zaigrao s Modrićem i Kovačićem"

Imate četiri nastupa za reprezentaciju, jednu ste krenuli od prve minute, i to protiv Slovenije u Katru. Igrali ste s Modrićem i Kovačićem u veznom redu. Je li bilo malo treme?

„Iskreno, bilo je treme. Nisam htio da bude, ali samo od sebe dođe, proradi adrenalin na samu pomisao da si u reprezentaciji s takvim igračima.“

gol expired Nenad Bjelica u Maksimiru: Prokomentirao Dinamove šanse u nastavku Lige prvaka divider

Prije ste redovito dobivali pozive, ali u posljednjim utakmicama Lige nacija ostali ste na pretpozivu. Je li vas to malo neugodo iznenadilo?

„I nije baš. Promijenio sam poziciju u Eintrachtu, ne igram više na šestici, nego na desnom boku. Odluka nije moja, izbornik odlučuje, a moje je da dajem sve od sebe. Meni je čast i ponos što sam uopće na pretpozivu, a kamoli kada dobijem poziv.“

"Pokrivam dvije pozicije, neka izbornik prosudi"

Bojite li se da ćete baš zbog te promjene pozicije propustiti Svjetsko prvenstvo u Katru?

„Ne znam, vidjet ćemo jer ima dosta igrača na mojoj poziciji. Ne znam koliko će situacija u klubu utjecati jer se vidjelo da mogu igrati dvije pozicije; i desnog beka i zadnjeg veznog. Ja ću se truditi. U jednu ruku možda je dobro što igram dvije pozicije, a možda i nije. Možda zaigram još pokoju utakmicu na šestici u Eintrachtu, pa ćemo vidjeti što će biti. Neka izbornik prosudi.“

Igrači Club Bruggea Napoli novom dominantnom pobjedom osigurao osminu finala, belgijsko čudo ispisalo povijest divider

To može biti i plus zbog polivalentnosti, mogućnosti pokrivanja više pozicije.

„Da, slažem se.“

"Nadam se da ću naslijediti Brozovića"

Kada se Marcelo Brozović ozlijedio protiv Austrije u Ligi nacija, mnogi su vas spominjali u kontekstu zamijene za njega. Smatrate li se baš takvim?

„Da bi došao do Brozovićeve razine, ja moram još dosta raditi. Meni je Marcelo na toj poziciji jedan od trojice najboljih na svijetu. Hrvatska ima dosta igrača koji ga mogu zamijeniti, ali nadam se da ću u doglednoj budućnosti to biti ja“, zaključio je Jakić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider