Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKO OVO IMA SMISLA?

Jedan od najvećih apsurda UEFA-e: Bellingham dobio jednu utakmicu suspenzije, ali neće je odraditi protiv Švicarske

Iako mu je disciplinska komisija UEFA-e odredila suspenziju od jedne utakmice neigranja, Jude Bellingham nastupit će za Englesku protiv Švicarske.

Jude Bellingham (Foto: Afp)

Strijelac prekrasnog pogotka zbog kojeg je Engleska izbjegla ranu eliminaciju s Europskog nogometnog prvenstva, Jude Bellingham, saznao je svoju kaznu za nesportsko ponašanje nakon utakmice protiv Slovačke.

UEFA-ina disciplinska komisija odredila je glavnom engleskom nogometašu i strijelcu dvaju pogodaka na Euru suspenziju od jedne utakmice.

Suspendiran, ali će igrati protiv Švicarske

No sada slijedi ključan dio. On tu suspenziju neće odraditi u četvrtfinalu protiv Švicarske!

Naime, njegova suspenzija dolazi uz dodatak kako ima godinu dana da tu kaznu odradi. Ukratko, Bellingham može birati koju će utakmicu Engleske, pod okriljem UEFA-e, u idućih godinu dana propustiti. 

Samo da napomenemo, Engleska će nadolazeće sezone Lige nacija igraju u skupini B, svojevrsnoj drugoj ligi u koju su prošle Lige nacija ispala, a protivnici u skupini su im Republika Irska, Grčka i Finska. Bellingham će propustiti jednu od utakmica protiv tih reprezentacija.

Turskom stoperu nije dana ta mogućnost

Za razliku od njega, turski nogometaš Merih Demiral svoju suspenziju od dvije utakmice odradit će već na ovom prvenstvu.

Nećemo ni razglabati o tome je li to pošteno i kakva bi bila kazna da se ne radi o jednoj od najvećih zvijezda Eura, iz jedne od reprezentacija pretendenata na tron.

UEFA je samo još jednom pokazala kako je spremna na donošenje apsurdnih odluka, ali i da ima poprilično dobro razrađene kriterije oko toga kome će stati u zaštitu.

Španjolski i njemački navijači Žestoko šamaranje Nijemaca i Španjolaca: "To je laž, čisto sranje" divider

Dario Melnjak (u sredini) Važan igrač Hajduka: "Ponuda me zagolicala. Imam 31 godinu, volio bih pokušati..." divider

Plastične čaše na Euru Za ovu čašu se može dobiti čak tri eura, a mnogi ih bacaju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider