Euro 2024
SPORTOVI
Euro 2024
Visoke tenzije

Žestoko šamaranje Nijemaca i Španjolaca: "To je laž, čisto sranje"

Vicente del Bosque kontroverznim izjavama potakao je žustre polemike u Španjolskoj i Njemačkoj uoči njihova okršaja u četvrtfinalu Europskog prvenstva…

Španjolski i njemački navijači (Foto: Afp)

Vicente del Bosque, bivši trener Real Madrida i španjolske reprezentacije, a sadašnji predsjednik Nadzorne komisije Španjolskog nogometnog saveza (RFEF), oštro je demantirao navode njemačkog Bilda da je izjavio sljedeće:

Plastične čaše na Euru Za ovu čašu se može dobiti čak tri eura, a mnogi ih bacaju divider

"Španjolska je glavni favoriti, ne sumnjam da ćemo pobijediti Njemačku."

Del Bosque je u razgovoru za Onda Cero demantirao navode njemačkog tabloida uoči okršaja Njemačke i Španjolske u četvrtfinalu Eura:

Del Bosque oštro demantira Bild

"Nisam to rekao, to je laž, čisto sranje", oštro je odgovorio i pojasnio što je zapravo rekao:

"Kazao sam da je do sada Španjolska izazivala senzaciju i bila najbolja momčad na turniru u svakom smislu. Moramo imati velike nade u konačni uspjeh. Prije je Njemačka bila gotovo nepobjediva, ali sada smo na njihovoj razini ili bolji od njih", objasnio je Del Bosque, koji je s Real Madridom i španjolskom reprezentacijom kao trener osvojio sve glavne trofeje.

Luka Modrić u očaju nakon remija Hrvatske s Italijom Lukin očaj izazvao histeriju: "Modrićeve suze rasplakale su Tursku, a Hrvatska mora dobro paziti" divider

"Najviše mi se sviđa što naši imaju vrlo jasne ideje na travnjaku", rekao je Del Bosque, koji je također prokomentirao kontroverznu izjavu bivšeg poznatog njemačkog vratara Jensa Lehmanna, koji je dodatno podgrijao visoke tenzije sljedećom izjavom:

Lehmann udario po Španjolskoj

"Španjolska mala i neiskusna momčad; u osnovi je poput neke omladinske momčadi."

Del Bosque je replicirao bivšem njemačkom reprezentativcu:

"Ponekad mladost i iskustvo nisu ništa više od stanja duha. Onaj tko je na terenu i igra to radi jer je dobar, a ne zbog toga što je mlad ili star."

Šamaranje izjavama između Nijemaca i Španjolaca uzelo je maha i usijalo atmosferu uoči utakmice. Del Bosque ima svojih problema i na drugoj strani. Priznaje da je pogriješio kada je Nicu Williamsa i Laminea Yamala nazvao imigrantima. Poželio je pojasniti svoje komentare kada je govorio o Yamalu i Williamsu u emisiji El Larguero na Cadena SER:

Del Bosque o imigrantima

"Imamo dva imigranta koji su nas učinili boljim, postoje ljudi koji ne vole imigrante baš previše… A i to koliko su ponosni što mogu igrati za španjolsku reprezentaciju", kazao je tada Del Bosque, a sada je pojasnio svoju izjavu:

"Znam da su njih dvojica Španjolci, mislio sam na njihove roditelje i malo sam se zbunio dok sam to pričao", rekao je u radijskoj emisiji Radioestadio Noche.

Del Bosque je dodao:

"Osjećam se loše što proživljavamo ovu situaciju s imigrantima, volio bih da im više pomognemo. I sami smo bili emigranti u neka druga vremena", zaključio je svjetski i europski prvak s La Rojom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider