Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bogatstvo na travnjaku

Za ovu čašu se može dobiti čak tri eura, a mnogi ih bacaju

Tijekom grupne faze natjecanja, UEFA je izrekla kazne u ukupnom iznosu od preko 1.2 milijuna eura, a od toga čak 719.375 eura otpada na bacanje predmeta.

Plastične čaše na Euru (Foto: Afp)

Bacanje plastičnih čaša za pivo na teren tijekom EURO-a postalo je redovita pojava turnira u Njemačkoj, pri čemu navijači nisu zabrinuti zbog gubitka svojih depozita, dok nacionalni savezi plaćaju velike kazne UEFA-i.

Tijekom grupne faze natjecanja, UEFA je izrekla kazne u ukupnom iznosu od preko 1.2 milijuna eura, a od toga čak 719.375 eura otpada na bacanje predmeta.

Dario Melnjak (u sredini) Važan igrač Hajduka: "Ponuda me zagolicala. Imam 31 godinu, volio bih pokušati..." divider

Luka Modrić u očaju nakon remija Hrvatske s Italijom Lukin očaj izazvao histeriju: "Modrićeve suze rasplakale su Tursku, a Hrvatska mora dobro paziti" divider

Navijači na stadionu plaćaju polog od tri eura, povrh cijene svog piva, koji mogu tražiti natrag ako vrate plastičnu čašu. Međutim, veliki broj čaša završio je na travnjaku, a glavna meta bili su protivnički igrači, posebice prilikom izvođenja kornera.

Prve plastične čaše su letjele na teren već na otvaranju turnira, susretu između Njemačke i Škotske, a od 36 utakmica po skupinama na 25 dvoboja navijači su bacali čaše na teren.

Arda Güler Turčina u Hannoveru šokirao poziv Montellina čovjeka: "Tražio me 300 kebaba, mislio sam da se šali" divider

Cristiano Ronaldo The Athletic razapeo Ronalda pred utakmicu protiv Francuske: "Uvijek je bio šef cirkusa, ali ovo sad je ekstremno" divider

U sedam od tih 25 utakmica, navijači obje reprezentacije su bili odgovorni za bacanje predmeta, a 19 od 24 reprezentacije su kažnjene zbog tog prekršaja.

Najgore su zbog bacanja predmeta prošle Mađarska, Švicarska, Hrvatska i Srbija koje su dobile novčane kazne u sve tri utakmice u skupini.

Adam Gnezda Čerin Bio je velika Dinamova želja, ali cijena mu je otišla u nebo: Sada ga žele klubovi iz Lige petice divider

Edin Džeko i Stevan Jovetić Susjedi bruje o senzacionalnom transferu: Igrao s Džekom u Cityju, a sad potpisuje za BiH klub? divider

Ostali prekršaji koji su donijeli novčane kazne uključuju bakljade, dimne bombe, upad na teren, korištenje lasera, nedolične poruke....

Na prvom mjestu neslavne liste nalazi se Hrvatska koja će morati platiti 220.000 eura kazne. Na drugom mjestu je Albanija sa 171.000 eura, a na trećem mjestu je Srbija s ukupnom kaznom od 166.000 eura.

Samo tri reprezentacije nisu kažnjenje, a to su Francuska, Španjolska i Slovačka.

Youssef En-Nesyri Fenerbahče sve bliže dogovoru sa zamjenom za Edina Džeku divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider