Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STARTA LI PROTIV FRANCUZA

The Athletic razapeo Ronalda pred utakmicu protiv Francuske: "Uvijek je bio šef cirkusa, ali ovo sad je ekstremno"

Sve je više onih koji vjeruju kako je Cristiano Ronaldo veliki uteg reprezentacije Portugala.

Cristiano Ronaldo (Foto: Afp)

Druga utakmica četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva bit će ona između Portugala i Francuske, koja će se odigrati danas (petak) od 21 sat u Hamburgu.

Utakmica je to prije koje se postavlja jedno bitno pitanje. Hoće li Portugalci nastaviti kao dosad, odnosno hoće li se Cristiano Ronaldo naći u njihovom udarnom sastavu.

Ronaldo je najgori na Euru po dvije bitne statistike

Vrlo je to bitno zbog dvije činjenice. Prva je ta da legendarni napadač u ove četiri utakmice još nije postigao pogodak, a druga to da Francuska na prvenstvu još uvijek nije primila gol iz igre. Protiv njih, i to u kombiniranom sastavu, pogodio je tek Robert Lewandowski iz kaznenog udarca.

Upravo je Ronaldo bio tema rasprave novinara renomiranog The Athletica, koji su iznijeli neka zanimljiva mišljenja i činjenice putem svog podcasta.

  • "Ronaldo je uvijek bio melodramatičan i šef cirkusa. Ali, njegovo ponašanje u posljednje vrijeme je ekstremno."
  • "Deset od 12 golova koje je za reprezentaciju postigao nakon Svjetskog prvenstva, Ronaldo je zabio protiv momčadi koje su ispod 60. mjesta na FIFA ljestvici. Preostala dva zabio je Slovačkoj, koja je 45."
  • "Bile su to četiri frustrirajuće utakmice za njega. 20 pokušaja prema golu, najviše od svih igrača na turniru, 2.75 očekivanih golova (xG), što je isto najviše na turniru, ali niti jedan gol nije postigao.
  • "Ronaldo može ponuditi puno toga, preko svog statusa, kao talisman i kao netko nevjerojatnog iskustva, ali sve te kvalitete se bolje mogu iskoristiti ako bi bio netko tko daje puno više s klupe."

Sve ovo navedeno su konstruktivne konstatacija novinara Tima Spearsa.

"Ako Ronaldo ne može zabiti, koja je uopće njegova svrha", još se upitao.

I opet će vjerojatno startati

Vjeruje se kako će mu Roberto Martinez još jednom dati priliku u samom vrhu napadu, a na 39-godišnjaku je da mu uzvrati tako što će napokon napraviti ono što najbolje radi.

Iako, protiv ove Francuske postizanje pogotka djeluje kao najteža misija u današnjem nogometu.

Slijedi nam još jedno nadmudrivanje.

Aco Petrović Aco Petrović: "Crna Goro, oprosti!" divider

Alen Babić VIDEO Babić u čudnom raspoloženju na presici: Udarao mikrofon glavom, ulijetao u tuđe intervjue divider

Lionel Messi VIDEO Messi u velikoj drami pucao panenku pa požalio: Spasio ga heroj finala SP-a koji je opet skidao 11-erce divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider