Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOURINHOVA ŽELJA

Fenerbahče sve bliže dogovoru sa zamjenom za Edina Džeku

Marokanac Youssef En-Nesyri glavna je želja Josea Mourinha za prvog napadača Fenerbahčea u idućoj sezoni.

Youssef En-Nesyri (Foto: Afp)

Vijesti iz Fenerbahčea posljednjih se tjedana jako dobro prate među navijačima Hajduka.

Razlog je naravno Edin Džeko i njegov potencijalni dolazak u splitski klub. Razni mediji, posebno turski, su se o tome dosta raspisali, a potencijalna euforija pojačana je nekim znakovima koje su navijači pronašli u objavama Džeke i njegove supruge.

Džeko je na priprema u Austriji

No, on još uvijek nije dao konkretan znak da bi se mogao zaputiti prema Splitu. Zapravo, na Instagramu je u posljednje vrijeme objavljivao fotografije s priprema turske momčadi u Austriji.

Ipak, postoje i oni insajderi koji vjeruju kako je problem nastao u tome što je klub napustio Michy Batshuayi te prije potencijalnog odlaska Džeke treba pronaći zamjenu.

To bi trebao biti marokanski napadač Seville, Youssef En-Nesyri, za kojeg nije tajna kako je želja Josea Mourinha. A posljednje informacije govore da je gotovo sve između njih dogovoreno i da bi Marokanac trebao uskoro postati član turskog viceprvaka.

Džeko ima nekoliko dvojbi

Kako je poznato da Mourinho planira igru s jednim napadačem i to napadačem tipa kakav su i Džeko i Marokanac, to odmah daje poruku kako Portugal ne namjerava legendarnog Sarajliju koristiti kao prvu opciju. A Džeko bi s 38 godina vjerojatno volio još koju sezonu odigrati kao prvi izbor svog trenera.

O situaciju između njega i Mourinha nešto smo saznali preko onoga što je za gol.hr otkrio turski insajder Senad Ok.

"Javljaju mi s priprema u Austriji da izgleda sretan, smije se i dobro radi. Ima dobru komunikaciju s Mourinhom, koji također izgleda zadovoljno. Želim reći da ništa ne odaje kako je Džeko nesretan u Feneru ili da nije u dobrim odnosima s Mourinhom. Dapače, Mourinho šalje poruku da ozbiljno računa na njega", rekao nam je Ok, dodavši:

"Sve je u Džekinim rukama. Ako želi otići, Fener mu neće raditi probleme. No klub, a i trener nemaju ništa protiv da ostane. E, sad, u čemu je problem? Kao i uvijek, pitanje novca. Džeko ima veliku plaću u Feneru i još jednu godinu ugovora. Koliko ja znam, ima godišnja primanja između 4,5 i 5 milijuna eura neto. To nije baš malo. Znam da u Hrvatskoj postoje priče kako bi Fener i Hajduk mogli podijeliti trošak, ali mislim da će to jako teško ići. Koliko sam ja upućen, Fener to nikako ne želi. Ako Džeko želi otići, pustit će ga bez problema, ali ne misli dijeliti trošak plaće."

Vjerojatno će na kraju sve odlučiti pitanje je li Džeko, unatoč fenomenalnoj prošloj sezoni, u kojoj je postigao 25 pogodaka, spreman prihvatiti ulogu zamjenske opcije u sredini napada.

Ako želi primanja koja u garantira ugovor, to će vjerojatno morati.

Edin Džeko i Stevan Jovetić Susjedi bruje o senzacionalnom transferu: Igrao s Džekom u Cityju, a sad potpisuje za BiH klub? divider

Adam Gnezda Čerin Bio je velika Dinamova želja, ali cijena mu je otišla u nebo: Sada ga žele klubovi iz Lige petice divider

Arda Güler Turčina u Hannoveru šokirao poziv Montellina čovjeka: "Tražio me 300 kebaba, mislio sam da se šali" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta