Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci u velikom strahu

Barca guta knedle: Otkriveni poroci skupocjene zvijezde! Miriše na epohalni promašaj?

Drugo najskuplje pojačanje Barcelone u povijesti sve više zabrinjava Katalonce.

Galerija Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP)

Ousmane Dembele ljetos je najavljen kao veliko pojačanje Barcelone pristiglo iz Borussije Dortmund. Plaćen je fiksnih 105 milijuna eura, koji se mogu popeti do čak 140 milijuna eura ako ispuni određene uvjete iz ugovora.

Od francuskog napadača očekivalo se jako puno, doveden je da zamijeni Neymara, time je sve rečeno, no zasad Katalonci nisu dobili previše, najblaže rečeno. Jednim dijelom zacijelo je razlog ozljeda koja je jesenas spriječila Dembelea da uhvati kontinuitet igara i usvoji zahtjeve Barcelonine filozofije i stila nogometa, a drugim, čini se, da su u pitanju i neki drugi faktori. Naime, brzo su procurile glasine da Dembele voli „slatki život“, a zna se da Barcelona nudi brojne sadržaje.

Osim noćnog života, Dembele ima problema i sa ishranom, spekuliraju španjolski i njemački mediji. Navodno je ljubitelj brze hrane i brzo dobiva na masi, što ostavlja trag na njegovoj tjelesnoj spremi, posebice kada je ozlijeđen i mora mirovati. Upitne su mu i radne navike. Nije ostalo nezamijećeno da ga je na utakmici s Atleticom Ernesto Valverde poslao na zagrijavanje, a on je pet minuta kao ukopan stajao i jedva da je dvaput okrenuo rukama.

Dembeleov govor tijela i izraz lica sve je govorio, izgledao je posve demotivirano i bezvoljno. Čini se da je Demebele razočaran statusom, možda je očekivao bolji tretman, a konkurencija za mjesto u momčadi je velika i s takvim ponašanjem neće daleko dogurati. Iako to u Barceloni ne žele javno priznati, neke informacije govore da su Katalonci zabrinuti, uložili su prevelika sredstva da bi im bilo svejedno.

Dakako da je prerano reći kako je Dembele još jedna promašena investicija. Prva sezona u novoj sredini za svakog je igrača zahtjevna i prepuna zapreka, treba mu dati vremena da se u potpunosti adaptira. Međutim, Dembele je preskupo plaćen da bi ga se dugo čekalo. Do dolaska Coutinha bio je transferni rekorder Barcelone, što je velika čast, ali i obveza. Od njega se traži i očekuje puno više nego od igrača koji su došli za trostruko ili četverostruko manje novca.To je posve logično.

Ključno je pitanje je li Demeble po svojim karakteristikama uopće kompatibilan Barceloninoj igri? Katalonci su ga sigurno pratili i valjda zaključili da jest, međutim nije mali broj onih koji su u startu sumnjičavo vrtjeli glavom. Glavna opaska bila je da je Dembele klasični igrač prostora, a ne sofisticirani tehničar kojem odgovara igra kratkih pasova. Dembele je dobro izgledao u Borussijinoj igri snage, presinga i kontraudara, no Barca igra posve drugačije i pitanje je može li se on uopće uspješno prilagoditi njezinu stilu?


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider