Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki udarac

Nevjerica u Barceloni: Dembele na operaciji, gore nego što se mislilo

Ousame Dembele više neće igrati nogomet ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Savršeni start Barcelone u novu sezonu Primere pokvarila je teška ozljeda Ousmanea Dembelea. Najskuplje pojačanje Barce u povijesti, vrijedno najmanje 105 milijuna eura, pauzirat će najmanje četiri mjeseca zbog rupture mišića bedrenog mišića lijeve noge, ustanovljeno je na dodatnom pregledu tijekom nedjelje.

Dembele je napustio travnjak u 28. minuti utakmice igrane u madridskom predgrađu Getafe gdje su Katalonci pobijedili s 2-1 i zadržali prvo mjesto u prvenstvu.

Dembele će odmah danas otputovati u Helsinki gdje će ga operirati poznati stručnjak Sakari Orava, specijalist za takvu vrstu ozljeda. Radi se o ''čudotvorcu'' koji je operirao zvijezde poput Beckhama, ali i našeg Vedrana Ćorluke.

Ova kalendarska godina za mladog je Francuza završena, pa tako neće igrati ni ''božićni El Clasico.''

Velik je to udarac za ambicije Barcelone, mada je bolje da su ostali bez Dembelea u ovom prvom dijelu prvenstva nego u drugom. Mladi Francuz imat će težak povratak jer je odigrao tek nekoliko utakmica, a sljedeće godine vratit će se u zahuktalu momčad.

Prva velika ozljeda

Također, to je njegova prva velika ozljeda u karijeri. U Rennesu nije imao nikakvih problema, a u Dortmundu je propustio tek desetak dana zbog problema s kukom. Zbog čega je došlo do ozljede, nije poznato, no sigurno mu odbijanje treniranja dok je čekao rasplet transfera u Barcu nije pomoglo da uhvati fizičku formu za start nove sezone.

Vidjet ćemo i hoće li nakon povratka dohvatiti formu dovoljnu da ga Didier Deschamps povede na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Dosta je toga na kocki za mladog Francuza, a u Barceloni mogu biti sretni što su ih u Madridu protiv Getafea izvukle zamjene. Denis Suarez zabio je prvi pogodak, a upravo bi on i Deulofeu mogli profitirati ozljedom Dembelea.

Pobjednički gol zabio je pak ismijavani Paulinho koji bi se mogao pokazati kao veliko iznenađenje, barem za one nisu vjerovali u njegove sposobnosti zbog činjenice da je došao iz Kine.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider