Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konkurencija premierligi

Uranjeni poklon za Božić: Objavljen iznenađujući termin El Clasica!

Predsjednik Primere Javier Tebas objavio je da će se prvi El Clasico igrati u vrijeme ručka, dan uoči Badnjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi El Clasico sezone u španjolskom prvenstvu između Real Madrida i Barcelone, koji je na rasporedu u 17. kolu, igrat će se u subotu 23. prosinca u 13.00 sati, objavio je u ponedjeljak predsjednik Primere Javier Tebas.

Tebas je kazao i kako će se to 17. kolo španjolskog prvenstva igrati pet dana, od utorka 19. prosinca do subote 23. prosinca.

Satnica El Clasica, koji se igra usred dana u vrijeme ručka što je neuobičajeno za Španjolsku, odlučena je kako bi se privukao što veći broj televizijskih gledatelja u inozemstvu, a posebno radi konkurencije moćne Premierlige na azijskom tržištu.

Real i Barça su već igrali tri puta od početka nove sezone, jednu prijateljsku utakmicu krajem srpnja u SAD-u u kojoj su sa 3-2 slavili Katalonci, i još dvije utakmice Superkupa u kolovozu koje je obje dobio Kraljevski klub (3-1, 2-0).

Nakon uvodna tri kola nove sezone u španjolskom prvenstvu Barcelona je vodeća s maksimalnih devet bodova, četiri više od Reala koji je kiksao u već dvije utakmice (remi). Puno se toga može promijeniti do El Clasica, ali kada bi ovako stvari ostale Real bi bio pod velikim pritiskom uoči dolaska Barcelone u Madrid.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider