Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li prerano ''osuđen''?

Brazilcima je ''SuperPaulinho'', a u Europi ga već proglasili ''prevarom''

Kako je moguće da postoji tolika razlika u ocjenama jednog nogometaša?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok cijela Europa, uključujući većinu navijača Barcelone sumnja, njegov Brazil ga slavi. Paulinho je opet zabio, Paulinho je opet uz najveće zvijezde odveo Brazil do pobjede. Ovaj put je zabio prvi gol u pobjedi protiv Ekvadora, drugi je postigao Coutinho.

Kada je došao u Barcelonu navijači su bili nezadovoljni jer danas oni očekuju puno veća imena na Camp Nouu. Ernesto Valverde je poručivao kako će im Brazilac biti od koristi u rotacijama te kako Barca danas nema igrača takvog profila. Nakon odlaska Neymara i Paulinho je postao diljem te negativne priče jer se njegov dolazak stalno potencirao kao promašaj, a čovjek nije ni krenuo u sezonu.

Za igrača koji dolazi iz Kine Barcelona je dala 40 milijuna eura. Sama ta činjenica zvuči pomalo nevjerojatno, ali nevjerojatno je i da Neymar danas na tržištu vrijedi 222 milijuna eura, Mbappe 180 itd…

U Brazilu je on ''SuperPaulinho''

Brazilci se pak čude, jer oni Paulinha gledaju iz jedne druge perspektive. On je neizostavni dio udarne momčadi Brazila koji uvjerljivo s 11 bodova prednosti vodi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Paulinho je drugi strijelac Brazila (pet golova u osam utakmica) s golom manje od Neymara.

Barca je dobila strijelca deset pogodaka za Brazil u 42 nastupa. Kažu da je on ''parni valjak'' reprezentacije koja gazi kroz kvalifikacije u kojima je osvojila 13 bodova više od Argentine. Bio je jedan od onih koji nije preživio Dunginu čistku nakon SP-a, ali Dunga je uskoro potjeran, a novi izbornik Tite odmah je vratio igrača kojeg je vodio u Corinthiansima.

Novi veznjak Barcelone zimus je uništio uvijek tvrdi Urugvaj na njihovom terenu. Zabio im je hat-trick u 4:1 pobjedi pred 60 tisuća navijača u Montevideu koji su bili šokirani jer je njihova reprezentacija čak i vodila. Dakle, on je standardni član ekipe u kojoj su Neymar, Jesus, Marcelo, Thiago Silva i ostale brazilske zvijezde.

Luiz Felipe Scolari ga je prije dvije godine iz Tottenhama odveo u Guangzhou Evergrande, klub koji je prvak Kine posljednjih šest godina. U engleskom nogometu nije se najbolje snašao, otud vjerojatno i stiže takav oštar dojam o njegovoj kvaliteti. Prije te dvije sezone u Londonu igrao je za slavni Corinthians s kojim je protiv Chelseaja osvojio naslov klupskog prvaka svijeta.

No prije toga imao je i zanimljivu avanturu u Europi. Njegov prvi seniorski klub bio je litvanski Vilnius u kojeg je stigao kao 18-godišnjak iz matičnog brazilskog kluba Pão de Açúcar gdje se ponovno vratio nakon spomenute epizode u Litvi te poljskom Lodzu.

U Kini je pak ovog proljeća imao bizarnu epizodu u kojoj je izbjegao moguću deportaciju, a sve zbog jedne porno zvijezde.

S 29 godina Paulinho se po treći puta vratio u Europu. Ovaj put na velika vrata te uz čak i zgražanje dobrog dijela nogometnih fanova. Protiv Alavesa je zamijenio Andresa Iniestu u 88. minuti, te zasad nije član udarnih 11 Blaugrane. Barca je kupila ''parni valjak'', ''box to box'' veznjaka koji i trči i zabija, no hoće li on biti pogodak kao Rakitić ili promašaj kao Andre Gomes, tu se u prognozama ne bi složili brazilski i europski fanovi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider