Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo za Dnevnik Nove TV

VIDEO Jakobušić traži smjenu Marića: "Pitajte Kustića zašto Hajduka nema u HNS-u"

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić osvrnuo se na istup Brune Marića, šefa Sudačke komisije.

Lukša Jakobušić (Foto: Dnevnik Nove TV)

Nakon što je završetku utakmice 17. kola HNL-a  između Slaven Belupa i Hajduka (2:2), trener splitskog sastava Mislav Karoglan izjavio kako ga je suđenje podsjetilo na vrijeme Jugoslavije, oštro je reagirao Bruno Marić, šef Sudačke komisije.

"To je licemjerstvo, to je huškanje, to su populističke izjave u kojima traži alibi za ono što on nije napravio u sucima, ali neće mu to uspjeti.

Možda da je ostao poslije utakmice razgovarati s kolegom Zekićem, neki savjet uzeti od njega, bilo bi mu možda bolje nego da minorizira ono što se dogodilo na utakmici i naziva nas sucima kao u bivšoj Jugoslaviji".

Ono na što aludira Marić je činjenica da je netko od navijača Hajduka stolicom pogodio pomoćnog suca, nakon čega mu je pružena pomoć, a utakmica prekinuta.

Jakobušić traži Marićevu smjenu

Reporter Stipe Antonijević za Dnevnik Nove TV razgovarao je s predsjednikom Hajduka Lukšom Jakobušićem.

Taj je čin predsjednik splitskog kluba Lukša Jakobušić oštro osudio, baš kao i odluku šefa Sudačke komisije da se na takav način obraća treneru Hajduku:

Utakmicu po utakmicu (17): Sumrak saga Utakmicu po utakmicu (17): Sumrak saga na kraju HNL jeseni divider

"Kada netko istupa, ovako jako, ovako otvoreno sa svim tim hipotekama iz prošlosti, onda ne vidim kredibilitet. Ne vidim na koji način on može ostati na ovoj funkciji, rekao je Jakobušić pa dodao da očekuje potez Marijana Kustića:

"Pa uvijek, zato što sam ja u svom klubu najodgovorniji. To tako mora biti, onaj tko je prvi donosi odluke. Onaj tko donosi odluke, on ima odgovornost i on može mijenjati. Ako želi mijenjati, i to je nešto".

Kustić i Marić nisu bili raspoloženi za komentar

Odgovor na zahtjev za smjenom predsjednika sudačke komisije pokušali smo dobiti od Marijana Kustića, ali šef HNS-a nije bio raspoložen za ovu temu. Baš kao ni sam Bruno Marić.

"Ne kažem da predsjednik Kustić ima koristi od ovoga, jer to je nelogično. Mislim da je on, kao i svi mi, zainterisiran da sve bude pošteno, ali on može mijenjati stvari".

gol expired Olić šokiran suspenzijom bivšeg hajdukovca: "Malo je nedostajalo da uđe u kadar za Katar" divider

Jednog je naslijedio, a jednog izabrao. Do 21. siječnja ima dovoljno vremena da gospodin Kustić, riješi problem. Ako ne, onda će biti problem jer kako bude išao kraj prvenstva, tenzije će biti sve veće i veće".

Priznao je Jakobušić da Karoglanu nije trebala spomenuta paralela s Jugoslavijom, a hoće li Hajduku nakon ove polusezone trebati novi trener?

"Dozvolite da uzmemo vremena u sljedeća dva, tri, četiri tjedna. Da dobro analiziramo naše odluke, porazgovarat ćemo s Mislavom. On je ipak s nama od samog početka, zaslužio je da ga saslušamo, da nam pomogne u toj analizi. Nakon toga ćemo donijeti odluku".

Nije zadovoljan pozicijom u HNS-u

I za kraj, evo što čelnik Bijelih vidi kao ključan preduvjet poboljšanja odnosa sa Savezom.

"Mislim da će se stvari riješiti tek onda kad Hajduk bude ravnopravan u HNS-u. Nemojte zaboravit – Hajduka nema u HNS-u", rekao je Jakobušić pa dodao da Kustića treba pitati zašto je tako.

Jakobušić nema ništa protiv razgovora s HNS-om:

"20 godina je tu sustavnog, mi rečemo u Dubrovniku 'ternižanja'. 20 godina te…nije to lako premostiti", kazao je.

I unatoč povremenim radovima, taj je most čini se - još daleko od izgrađenog.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider