Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Teren je jedino mjerilo"

Stanićev urbi et orbi na kraju prijelaznog roka: Poslao poruku menadžerima, "bocnuo" i neke medije

Mario Stanić bio je gost konferencije za novinare, na kojoj je komentirao zimski prijelazni rok Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Savjetnik predsjednika Uprave za sportsku politiku Hajduka Mario Stanić bio je gost izvanredne konferencije za novinare u Splitu. Teme razgovora bile su prijelazni rok i transferi koje je Hajduk napravio, kao i aktualna situacija unutar momčadi.

"Nismo doveli napadača zato što nismo htjeli dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi puštaju ih samo za velik novac. Jesmo 'kopali', potrošili smo puno energije za širenje kadra, i na kraju preuzeli odgovornost da ne zatvaramo mogućnost igranja određenim mlađim igračima. U obrani smo ostali bez dvojice igrača, otišao nam je i Bradarić, nismo imali puno vremena za dovođenje zamjena", rekao je Stanić na presici, a prenio Dalmacija News.

Hajduk je i dalje drugoplasirani sastav Prve HNL, odmah iza Dinama.

gol expired Messi progovorio o sukobu i skandalu u Barceloni: "Nisam mu to mogao dopustiti" divider

"Pogledate li malo bolje, vidjet ćete da prvoplasirani Dinamo zabio samo pet golova više od nas. Što se tiče Jaira, imali smo ozbiljnu ponudu, ali struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s njim jer ga poznajemo nego raditi populističke poteze. Rekli smo da nećemo raditi stihijske poteze i toga se držimo."

* Posljednjih se dana puno pisalo o neigranju Darka Nejašmića i priči o menadžerima oko Hajduka.

"Bit ću direktan. O njemu je izašlo članaka kao o cijelom Hajduku, očito postoje neke interesne skupine i lobiji koji stvaraju priču o njemu. Rade mu medvjeđu uslugu. Teren je jedino mjerilo, nitko se neće u momčad nametnuti preko agenata i veza, živimo na tržištu na kakvom radimo. Naša je filozofija potpuno suprotna od mišljenja medija i agenata, a teren je jedino mjerilo. Ovako ispada kao da naš trener nema pravo odabira na igrače, zato što je netko nekog proglasio projektom ili najvećom Hajdukovom investicijom. To kod nas neće proći, na krivom smo tragu. Jedino je mjerilo teren", kazao je Stanić.

gol expired Zvijezda Tottenhama poludjela nakon izmjene, poletjela je boca: Mourinho ga bocnuo u svom stilu divider

* Je li momčad sada jača od one prije prijelaznog roka?

"Momčad je bolja, Igor Tudor uz našu će pomoć nametnuti nogomet koji neće biti samo naš, bit će poruka konzumentima, navijačima. Procesi u nogometu traju najmanje četiri godine, ali mi ne tražimo četiri godine nego dvije. Nakon dvije godine podvući ćemo crtu i vidjeti gdje smo. Mi nismo ovdje došli da bismo nekome podilazili. Nismo mutavi i nismo naivni, određeni mediji podcjenjuju našu inteligenciju, ali naša je poruka jasna. To neće proći. Hajduk će biti prvak prije ili kasnije. Riječ je o velikom klubu koji će se posložiti prije ili kasnije", zaključio je Stanić presicu.

gol expired Predsjednik PSG-a optužen za podmićivanje bivšeg tajnika FIFA-e divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider