Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci u krizi

Napeto na Camp Nouu, Argentina "gori": Procurilo ime novog trenera Barcelone, Messi poslao poruku

Situacija u Barceloni vrlo je naelektrizirana, tribine su poslale jasnu poruku...

Diego Maradona i Marcelo Gallardo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetski prvak s Argentinom iz 1986. i igrač kojem se svojevremeno predviđalo da će biti novi Maradona, Claudio Borghi, zapalio je vatru u Južnoj Americi i Europi izjavom da ima informaciju tko će biti novi trener Barcelone.

Borghi trenutačno radi kao stručni komentator čileanske televizije CDF, za koju je bez krzmanja ispalio:

Argentinski izvor tvrdi: Gallardo sjeda na klupu Barcelone

„Imam informaciju iz pouzdana izvora: Marcelo Gallardo će u prosincu sjesti na klupu Barcelone.“

Gallardo je bivši argentinski reprezentativac i trenutačni trener slavnog River Platea. Katalonski Sport piše da su izvori bliski Barceloni i Lionelu Messiju demantirali te navode.

Mike Tyson i Francis Ngannou (Screenshot) Tyson pokazao gorostasu Ngannouu trikove za Furyja: Iron Mike i dalje ima poteze divider

S druge strane, cijela Argentina bruji da Gallardo odlazi u Barcelonu, a kao jamac takvog raspleta spominje se upravo njegov slavni sunarodnjak u redovima katalonskog diva. Sport piše kako je Messi poslao poruku preko svojih emisara da on niti smjenjuje, a niti postavlja trenere u Barceloni.

Messi poslao poruku

Jasno je da u Barceloni ne žele potvrditi informacije koje stižu iz Argentine, ne bi to napravili čak niti da postoje čvrsti dokazi. Isto tako je jasno da Messi štiti svoj imidž dobrog dečka i ne želi ostaviti dojam da odlučuje tko će biti trener Barcelone.

Vjerojatno i ne odlučuje, no teško da će netko povjerovati kako se Messija na Camp Nouu barem ne pita za mišljenje. Ako njegov glas nema težinu, čiji onda ima?

Arsene Wenger (Foto: AFP) Wenger pregovara s Bayernom i žestoko kritizira: Slavni Francuz "izrešetao" veliku zvijezdu Reala divider

Nakon niza loših igara Barcelone, činjenica je da akcije Ernesta Valverdea ne stoje baš najbolje. Valverde je nekako preživio Anfield, no nije dugo čekao na novu krizu. Barcelona otpočetka sezone ne igra dobro, kritike pljušte sa svih strana, navijači su jako nezadovoljni. I trener i momčad žestoko su isfućkani nakon remija sa Slavijom na Camp Nouu u Ligi prvaka.

Barcelona u krizi igre

Barcelona i dalje izgleda anemično i posve iscijeđeno. Paradoks je u tome da su rezultati sasvim solidni, no svima je jasno da s ovakvom igrom Barcelona neće daleko dogurati kada stignu na megdan najjači suparnici. A zna se što je glavni cilj Barcelone – to je osvajanje Lige prvaka, u kojoj već četiri sezone zaredom nije otišla dalje od polufinala.

Tri četvrtfinala i jedno polufinale slab su rezultat za standarde Barcelone, njezine ambicije daleko su veće. Problem je tim veći što je Barcelona pod vodstvom Valverdea ispadala na šokantne načine u posljednje dvije sezone. Prvo debakl u Rimu, a onda u opći potop u Liverpoolu. U posljednjih pet gostujućih poraza Katalonci su zabilježili katastrofalnu gol-razliku 0-16.

Aaron Ramsey i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Hit-situacija: Ronaldo mislio da je napokon prekinuo očajan niz pa mu je suigrač "ukrao" gol divider

Kada se sve zbroji, ne treba čuditi što se opet roje spekulacije oko Valverdeove smjene. I sigurno nije slučajan „tajming“ objave informacije koja je stigla iz Argentine.

Svima je jasno da se Valverdeu trese stolac i da Barcelona ozbiljno razmišlja o novom treneru, a kako se svaka promjena trenera povezuje s Messijem na ovaj ili onaj način, uvijek su u ovakvim situacijama u igri argentinski treneri.

Valverdeu se trese stolac

Gallardo je u ovom trenutku vrlo tražena roba, u Argentini i Južnoj Americi uživa veliki ugled. S Riverom je ostvario iznimno zapažene rezultate. U trofejne vitrine slavnog argentinskog kluba pospremio je, među ostalim, dvije Cope Libertadores (2015. i 2018.). S ukupno deset osvojenih trofeja najtrofejniji je trener Rivera u povijesti.

S Gallardom na klupi River je osvojio više međunarodnih trofeja nego u cijeloj prethodnoj povijesti. Najslađe su im pobijede protiv vječnog rivala Boce Juniorsa u finalu prošlogodišnje i polufinale ovogodišnje Cope. River brani titulu prvaka Južne Amerike protiv Flamenga.

gol expired Neočekivani heroj pomogao Dinamu: Igrač Man Cityja morao na gol, branio bolje od prva dva vratara divider

U svakom slučaju, Gallardo ima dobre reference, no je li doista blizu klupe Barcelone i bi li to bio dobar izbor Katalonaca, doista je teško reći. Jedno je sigurno – Valverde pleše po rubu. Kada Camp Nou počne tako gromoglasno fićukati, čelnici kluba u pravilu to shvate jako ozbiljno. Razlog je vrlo prozaičan: u trenucima krize prvo se zviždi treneru i igračima, a ako se situacija ne popravi i uprava ne poduzme odgovarajuće korake, na red dolazi predsjednik.

Navijači pokazali što misle

Josep Maria Bartomeu jamačno želi izbjeći taj scenarij, a čini se da mu je sve jasnije da inzistiranje na Valverdeu nije polučilo očekivane rezultate i da se teško situacija može promijeniti u bliskoj budućnosti. Bartomeu se krajem prošle sezone zauzeo za Valverdea, zaštitio ga je svojim autoritetom, no dojam je da su krediti ispucani, vremena je sve manje.

gol expired Neki u Europi i dalje ne znaju kako izgleda Dinamov grb: Ovo sad već nije slučajno divider

Situacija u Barceloni vrlo je naelektrizirana, tribine su poslale jasnu poruku, španjolski mediji također ne štede momčad i trenera. Daljnje odlaganje rješenja samo bi moglo pogoršati situaciju. Kasno je mijenjati kada kola odu sasvim nizbrdo.

U isto vrijeme, Bartomeu je svjestan da nema pravo na pogrešku u izboru novog trenera. Ponuda je vrlo skučena u ovom trenutku, nema previše izbora. Stoga zavrtjela priča s Gallardom i ne zvuči tako utopijski. Možda u tom dimu doista ima vatre.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider