Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spriječio senzaciju

Neočekivani heroj pomogao Dinamu: Igrač Man Cityja morao na gol, branio bolje od prva dva vratara

Bek je prisilno postao golman, a utakmicu je završio s boljom statistikom od prva dva čuvara mreže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prava ludnica odigrala se na Maksimiru u utakmici Dinama i Šahtara, ali ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na drugoj utakmici skupine C – okršaju Manchester Cityja i Atalante u Milanu.

Svašta se dogodilo na toj utakmici – činilo se da sve ide prema očekivanjima kada je City poveo u sedmoj minuti preko Raheema Sterlinga, ali utakmica je u nastavku krenula neočekivanim smjerom.

gol expired Maksimirski triler odjeknuo Europom: "Teško ćemo vidjeti dramatičniju završnicu ove sezone" divider

Prvo je Gabriel Jesus poprilično tragikomično promašio penal u 43. minuti – njegov mlak i neprecizan udarac engleski su mediji proglasili ponajgorom izvedbom penala kojoj su svjedočili. Bio je to samo uvod u ludnicu koja će uslijediti u drugom poluvremenu.

Pašalić probio Brava prvim Atalantinim udarcem u okvir

Sve je počelo kada je u svlačionici zbog ozljede ostao prvi vratar Ederson. Njega je zamijenio Claudio Bravo, kojeg je Mario Pašalić probio udarcem glavom u 49. minuti. Bio je to dotad prvi Atalantin udarac u okvir gola.

gol expired Mislili smo da se ovom Dinamu to ne može dogoditi. Svim ostalim u povijesti da, ali ovom ne divider

Međutim, ni Bravo nije završio utakmicu do kraja – u 81. minuti počistio je Iličića u čistoj situaciji i dobio crveni karton. Značilo je to da na gol mora netko od igrača, a izbor je pao na Kylea Walkera, koji je s vratarskim dresom i rukavicama ušao u igru umjesto Riyada Mahreza.

Igrač na golu imao bolju statistiku od prva dva vratara

Do kraja je bilo desetak minuta, a Walker je uspio upisati jednu obranu – jednu više od Edersona i Brava - zaustavivši, uz male poteškoće, oštar udarac iz slobodnjaka. Atalanta nije uspjela iskoristiti igrača više i Cityjeva vratara manje, a Walker se baš uživio u ulogu čuvara mreže, pa je u jednom trenutku uhvatio neuspješno dodavanje Pašalića i bacio se na tlo kako bi ukrao nešto vremena.

City je na kraju sačuvao bod, a Walker je svojim neočekivanim vratarskim nastupom i obranom pomogao i Dinamu. Atalanta je takvim raspletom ostala na jednom bodu, pa će Dinamu u Italiji biti dovoljan bod za osiguranje europskog proljeća.

Stanje u Dinamovoj skupini (Foto: GOL.hr) Što čeka Dinamo nakon šoka? Sve je moguće, ali velika drama je neizbježna divider

Da je Atalanta pobijedila, potpuno bi se vratili u igru sa samo dva boda manje od Dinama i Šahtara, a ovako su i dalje čvrsto na dnu, iako ne bez šansi čak i za prolazak skupine.

Što se tiče Cityja, Pep Guardiola nadat će se da će Ederson biti spreman za veliki nedjeljni protiv Liverpoola. S obzirom na statistiku protiv Atalante i sklonost eksperimentima, možda se Pep odluči i na Walkera na golu…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider