Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IVICE MEDE

Petković najveće Dinamovo pojačanje: Baturina najavio eksploziju, podsjeća na Kovačića i može ga dostići

Dinamo je zasluženo osvojio Superkup, i to najviše na krilima Martina Baturine i Brune Petkovića, dok je vidljivo da Hajduk bez Marka Livaje i dalje ima velikih problema s realizacijom…

Bruno Petković i Martin Baturina (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Ako se po Superkupu sezona poznaje, možemo očekivati eksploziju Martina Baturine. Dinamov dragulj ostavio je takav dojam da b trebao napraviti iskorak od sedam milja i biti prvo ime Modrih, pa i cijele lige.

Baturina je iskazao raskošan potencijal; vodio je igru Dinama, dirigirao i držao tempo, dijelio lopte kao rukom, a uz to je postigao lijep pogodak. U toj atraktivnoj akciji Modrih demonstrirao je raskoš svoga talenta.

Baturina započeo i završio akciju za pogodak

Dugačkim koracima hitro je iznio loptu sa svoje polovice, lucidno odigrao prizeman pas na drugu stranu kroz buket Hajdukovih igrača i naposljetku školski pogodio volej u malu mrežicu, koji mu je spustio Petković.

Ivan Leko Pogledajte kako je Ivan Leko vodio momčad nakon isključenja divider

Imao je Baturina u prvom poluvremenu zicer koji mu je također namjestio raspoloženi asistent Petković, a Lučić mu je mlak udarac skinuo nogom. Ako bi Baturina mogao još nešto popraviti, to je da bude izravniji, da poveća konkretnost, odnosno da češće završava akcije udarcem.

U dva-tri navrata mogao je pucati s ruba šesnaesterca, no odlučivao se primiriti loptu i odigrati na stranu, čime je pokazao nesebičnost, ali u takvim situacijama šut je najčešće najbolji izbor. Baturina me stilom, a napose iznošenjem lopte, dugim korakom i okretanjem strana neodoljivo podsjeća na Matea Kovačića. Ako ovako nastavi, mogao bi mu se približiti, a možda ga i nadmašiti. Zašto ne!?

Livaja je i dalje ključ Hajduka

Utakmica nije ponudila ništa što već prije nismo znali. Hajduk bez Marka Livaje teško postiže pogotke. Bijelima realizacija očigledno šteka, nema tko poslati loptu u mrežu, a bilo je šansi. Iako je Dinamo dominirao u prvom poluvremenu i na početku drugog, kada se pogledaju izgledne šanse, Hajduk je tu bio ravnopravan.

Dario Bel Sudac otkrio što se dogodilo nakon Lekinog isključenja: Pale su teške riječi divider

Hajduk je počeo ofenzivnije igrati tek kada je primio pogodak. Čim se otvorio stvorio je dvije-tri dobre situacije, no njegovi igrači nisu bili umješni pred Livakovićevim vratima. Nekoliko minuta trajala je opsada Dinamova gola, ali Bijeli to nisu uspjeli naplatiti. Čuić i Pukštas loše su pucali glavom. I početkom drugog poluvremena Hajduk je imao odličnu šansu. Dajaku je izašao sam pred Livakovića, doduše malo iskosa s lijeve strane. Dinamova obrana u nekim trenucima izgledala je smušeno, no Hajduk to nije znao iskoristiti.

Kad se podvuče crta, Dinamo je slavio jer je u momčadi imao Baturinu i Petkovića, igračku kvalitetu kakvu Hajduk ne posjeduje kada Livaja nije na travnjaku, a kvaliteta u nogometu najčešće presuđuje.

Igrač utakmice? Odaberite sami!

Tko je bio igrač utakmice, Baturina ili Petković, koji je osim asistencije za pogodak imao još dva-tri dobra dodavanja, od toga za dvije odlične šanse (Baturina i Špikić), stvar je osobnog ukusa. Možda ipak treba nagraditi Baturinu jer je mlađi i više mu znači. Kako stoje stvari, Petkovićev ostanak, ako ostane, bit će najveće pojačanje za Dinamo.

Dominik Livaković Livaković podigao trofej i odlazi: Transfer je napokon dogovoren divider

Koliko god da Petković imao nedostataka, koliko god mu se zamjera nedovoljna trka i prečesto izlaženje iz zone gola, Modri jako teško mogu pronaći adekvatnu zamjenu na tržištu. Naravno, govorimo o Dinamovim platežnim gabaritima i igračima koji su se vrtjeli u eteru. Sve je to pod velikim upitnikom. Bišćan od Petkovića točno zna što može dobiti, tu nema lutanja.

Teško je suditi po jednoj utakmici, ali dojam je da kod Hajduka zasad nema nekog prevelikog napretka. Sve će se i dalje vrtjeti oko Livaje. Hajdukov stroj za golove i dalje će biti daleko najvažniji igrač Splićana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider