Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE STRANE ZADOVOLJNE

Livaković podigao trofej i odlazi: Transfer je napokon dogovoren

Hrvatska reprezentativna jedinica postat će vratar turskog Fenerbahcea.

Dominik Livaković (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Dominik Livaković napokon je dogovorio transfer u kojem će napustiti Dinamo i hrvatski klupski nogomet.

28-godišnji Zadranin, koji je već četiri godine prvi vratar hrvatske reprezentacije, sve je dogovorio s turskim Fenerbahceom, koji je zadovoljio i potraživanja Dinama.

Podigao trofej pa dovršavao transfer

To je u svojoj noćnoj objavi na Twitteru potvrdio Fabrizio Romano, što nam samo daje na znanje kako je Dinamov kapetan podigao trofej Superkupa, a onda još neko vrijeme, do kasno u noć, dovršavao svoj dugo očekivani transfer.

Fenerbahce bi trebao Dinamu isplatiti devet milijuna eura, što je očito cifra na koju Villarreal, koji je također bio zainteresiran te za kojeg nije tajna kako je bio Livijeva prva želja, očito nije htio pristati.

S gola skida kapetana

Turci su od samih početaka pregovara bili vrlo jasni oko toga da Livakovića vide kao svoju novu jedinici i nisu namjeravali posustati.

Ovaj transfer trebao bi značiti i kako su se Turci odrekli svog dosadašnjeg prvog vratara i kapetana, 25-godišnjeg Altaya Bayandira. On je bio nekad veliki talent, no posljednjih sezona stagnira te čak radi velike pogreške pa su u turskom velikanu očito izgubili strpljenje.

U Livakoviću su dobili jednog sigurnog vratara, što bi ih trebalo vratiti u borbu za titulu prvaka Turske, koju su posljednji put osvojili 2014. godine.

Livaković će imati i dobro društvo iz regije, budući da su za Fener ovog ljeta potpisali Edin Džeko i Dušan Tadić, čiji je transfer potvrđen malo nakon Dominikovog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider