Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiva završnica

Istra iznenadila Hajduk u Puli: Caktaš sjajno zabio, Lončar uzvratio

Istra i Hajduk odigrali su 1:1 u Puli u 10. kolu Prve HNL…

Mijo Caktaš (Photo: Dusko Marusic/PIXSELL)

U nedjeljnim dvobojima 10. kola Prve HNL Istra 1961 i Hajduk su u Puli odigrali 1-1 (1-0), a Gorica je sa 2-0 (1-0) trijumfirala na gostovanju kod Intera u Zaprešiću pa je ovo kolo završeno s četiri pobjede gostujućih momčadi i samo jednim bodom za domaćine.

gol expired Manchester City je veliki favorit, ali ima problema: Ovo je Dinamova šansa! divider

U ne previše atraktivnom dvoboju na pulskom stadionu Aldo Drosina, Hajduk se zadržao na vrhu ljestvice, ali je propustio priliku za sedmu ovosezonsku pobjedu. Splićani su poveli u 34. minuti, kad je Mijo Caktaš s ruba kaznenog prostora preciznim i snažnim udarcem pogodio donji lijevi kut Istrinih vrata.

Domaća momčad je strpljivo čekala svoju priliku za izjednačenje i dočekala je u 79. minuti, kad je Mario Ćuže prošao po lijevoj strani, ubacio u sredinu, a na loptu je natrčao crnogorski reprezentativac Stefan Lončar i s ruba kaznenog prostora poslao loptu u lijevi gornji kut.

Casemiro i Diego Costa (Foto: AFP) Veliki problem u Španjolskoj: Zvijezda Reala dobila užasavajuću vijest za vrijeme velikog derbija divider

Samo dvije minute poslije Puljani su mogli i povesti, ali je vratar Posavec odlično reagirao, obranio udarac Ćužea s četiri metra i tako vjerojatno donio bod Hajduku. Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Gorica pobijedila Inter

U prvoj utakmici nedjeljnog programa nogometaši Gorice ostvarili su četvrtu ovosezonsku pobjedu svladavši Inter sa 2-0 (1-0). U 32. minuti vodeći pogodak za Goricu postigao je Marijan Čabraja. Prošlogodišnji najbolji strijelac Gorice Lukasz Zwolinski u 57. minuti je postavio konačnih 2-0.

Pep Guardiola (Foto: AFP) Manchester City se priprema za život nakon Guardiole: Dovedena dugoročna zamjena za Pepa? divider

Vodeći Hajduk ima 20 bodova iz 10 nastupa, dok drugoplasirani Dinamo ima 19 bodova i utakmicu manje. Trećeplasirana Rijeka također ima utakmicu manje i 18 bodova.

Četvrti je Osijek sa 16 bodova, Gorica je sa 15 bodova na petom mjestu, a šesta je Lokomotiva sa 14. Sedmi Slaven Belupo ima 10, a osma je Istra 1961 sa devet bodova. Deveti je Varaždin sa sedam, a na začelju Inter sa šest bodova.

Prva HNL - 10. kolo:

Istra 1961 - Hajduk 1-1 (Lončar 79 / Caktaš 34)
Inter - Gorica 0-2 (Čabraja 32, Zwolinski 57)

Odigrano prije:

Slaven B. - Osijek 0-4
Varaždin - Rijeka 0-2
Lokomotiva - Dinamo 0-4

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider