Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni kaos

Barcelona gubi kompas: Kapetan odlazi nakon nevjerojatne blamaže?

Kaos u Barceloni dosegao je novu razinu, a ovaj je put u središtu skandala predsjednik kluba koji je u medije plasirao, po svemu sudeći, lažnu informaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nalazi se na udaru žestokih kritika sa svih strana: navijači i članovi kluba pokreću akcije za njegovu smjenu, a ne štede ga ni bivši igrači katalonskog kluba. Neymar ga je na društvenim mrežama fino počastio nazvavši ga ''vicem'', a da su kritike utemeljene pokazuje slučaj s produženjem ugovora Andresa Inieste.

Bartomeu je u razgovoru za Mundo Deportivo izjavio da je postigao dogovor s Iniestom i da je potpis samo pitanje vremena. No, Iniesta je ponudio potpuno drugačiju verziju priče.

Na povratku s reprezentativne akcije dočekali su ga novinari s pitanjima o dogovoru s Barcelonom i Bartomeuom, koji je izjavio da se Iniesta ''mora umiroviti u Barceloni.'' Na pitanje može li potvrditi postojanje dogovora, Iniesta je kratko rekao: ''Ne mogu.''

Podsjetimo, Bartomeu je najavio da će Iniesta, ikona i kapetan kluba, dobiti ugovor ''na neodređeno'' koji se produžuje svake godine, sve dok Iniesta ne odluči otići u mirovinu ili promijeniti sredinu. S obzirom na Iniestin kratki, ali vrlo jasni i znakoviti komentar o cijelom slučaju, promjena sredine izgleda kao realnija opcija.

Spekulira se da bi Iniesta mogao krenuti stopama svog dugogodišnjeg prijatelja i suigrača Xavija Hernandeza, koji je nakon Barcelone otišao u Katar. Iniesta je posjetio Xavija koji čeka mirovinu u Al Saddu, a navodno ga je oduševilo ono što je vidio.

Pisalo se tada da će se Iniesta pridružiti Xaviju sljedećeg ljeta, odnosno na kraju tekuće sezone – ugovor mu istječe 30. lipnja 2018. i taj scenarij izgleda sve realnije. Pogotovo nakon nove blamaže Bartomeua i uprave Barcelone koja gubi kompas i očito ne kontrolira stanje u klubu, što je svojevremeno pokazala i takozvana ''Instagram-pobuna'', bunt igrača Barce koji su stali uz Neymara nakon što je klub pokrenuo tužbu protiv njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider