Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači traže smjenu

Nije otišao samo zbog novca: Neymar (opet) napao vodstvo Barcelone!

Neymar je bez dlake na jeziku kritizirao predsjednika Barcelone, čija se stolica opasno ljulja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar je postao najskuplji igrač svih vremena kada je u ljetnom prijelaznom roku za čak 222 milijuna eura napustio Barcelonu i otišao u PSG. Plaća brazilske zvijezde procjenjuje se na 30-ak milijuna eura godišnje neto, gotovo dvostruko više nego u Barceloni.

Osim financijske koristi, igrač takvog kalibra htio je izaći iz sjene Lea Messija i postati neupitni vođa jedne momčadi. Sve je to dobio u PSG-u, a nakon transfera na površinu su isplivali i dodatni razlozi zbog kojih je Neymar odlučio napustiti Kataloniju.

Nove kritike na račun uprave

Ubrzo nakon odlaska u PSG Neymar je kritizirao upravu Barcelone, rekavši da je razočaran ljudima koji vode klub i da Barcelona zaslužuje bolje. U istom tonu nastavio je i nakon intervjua koji je Mundo Deportivu dao predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

''Napravili smo pogrešku previše se oslanjajući na Neymara i njegova oca'', izvukao je izjavu Bartomeua brazilski Esporte Interativo i objavio na Instagramu, a uskoro ju je prokomentirao sam Neymar.

''Taj predsjednik je vic'', glasi doslovni prijevod Neymarovog komentara. Nastavak je to žestokih kritika na račun uprave Barcelone koje su krenule nakon prelaska u PSG.

''Nemam što reći upravi Barcelone. Za mene... Pa, zapravo imam nešto reći: 'Razočaran sam s njima'. Proveo sam tamo četiri godine i bio sam jako sretan. Ali ne s njima, oni ne bi trebali biti na čelu Barcelone. Barca zaslužuje puno bolje i svi to znaju'', izjavio je Brazilac nakon utakmice protiv Toulousea.

Navijači traže smjenu

''Vidjeti svoje bivše suigrače nesretnima me čini tužnim, jer tamo imam puno prijatelja. Nadam se da će stvari krenuti bolje za Barcu i da će opet postati momčad koja je bila'', dodao je tada Neymar.

Neymar nije prvi bivši igrač Barcelone koji je kritizirao svoj bivši klub – slično je napravio i njegov sunarodnjak Dani Alves, koji je upravu Barcelone okarakterizirao kao ''obične nezahvalnike.''

Upravom nisu nezadovoljni samo igrači, nego i navijači. Oni su, nezadovoljni smjerom u kojem klub ide i sve lošijim rezultatima, pokrenuli veliku akciju na društvenim mrežama za smjenu Bartomeua. Najdalje je otišao Augusti Benedito, član kluba i bivši kandidat za predsjednika, koji je početkom rujna pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja aktualnom predsjedniku, za što treba prikupiti 16.750 potpisa (10 posto članova) u 15 dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider