Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor "na neodređeno"

Potpisat će do kraja karijere? Ikona Barcelone ostaje u klubu

Prema riječima predsjednika Barcelone Andres Iniesta ostat će igrač Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu izjavio je za katalonski Mundo Deportivo da je postigao dogovor s Andresom Iniestom te da se čeka samo formalni potpis.

''U principu smo dogovorili produženje ugovora, nadamo se formalizirati dogovor u sljedećih nekoliko tjedana'', rekao je Bartomeu, koji Iniesti želi dati ugovor ''na neodređeno''.

''Trebali bi ovih dana nastaviti s pregovorima. Želimo da se Iniesta umirovi u Barceloni kada on to poželi. Ideja je da potpiše ugovor koji se automatski obnavlja svake godine sve dok se ne umirovi ili poželi promjenu'', rekao je Bartomeu koji u Iniesti vidi ikonu Barcelone.

''Iniesta je ipak igrač kao i Leo Messi, cijelu je karijeru u jednom klubu i poznat je po vjernosti i predanosti. Oni su primjer budućim generacijama i mladim igračima u La Masiji'', rekao je.

Iniesta je stigao u Barcelonu iz Albacetea sa svega 12 godina, a u dresu Blaugrane odigrao je preko 400 utakmica. Bio je motor jedne od najslavnijih generacija u povijesti kluba, no s 33 godine na leđima sve teže prati ritam modernog nogometa, a muči se i s ozljedama.

Zbog toga su se pojavile priče o njegovu odlasku, a kao najizglednija destinacija spominjao se Katar, gdje je nakon Barcelone otišao njegov dugogodišnji suigrač i prijatelj Xavi Hernandez. No, ako je vjerovati predsjedniku Barcelone, Iniesta će, barem zasad, ostati vjeran Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider