Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pala je odluka

Iniesta napušta Barcelonu: Ikona Camp Noua prihvatila brutalnu ponudu!

Andres Iniesta vjerojatno će napustiti Barcelonu sljedeće godine i prijeći u katarski Al Sadd.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andres Iniesta napušta Barcelonu i već zna gdje će otići, raspisali su se katalonski mediji. Iniesta je navodno odbio poziv Pepa Guardiole da prijeđe u Manchester City, jer ne želi igrati u klubovima koji u nekom od natjecanja mogu igrati protiv Barcelone. Ako je to točno, Europa, dakle, otpada.

U priču se upleo Xavi Hernandez. Spekulira se da je uspio nagovoriti Iniestu da prijeđe u katarski Al Sadd. Transfer će se dogoditi vjerojatno sljedećeg ljeta, a nije isključeno da Iniesta ode u Katar već u ovom prijelaznom roku, ako se ne uspije dogovoriti s Barcelonom za dostatno povećanje plaće.  

Xavi i Iniesta stari su prijatelji iz Barcelone, još iz vremena dok su pohađali La Masiju, Barceloninu nogometnu akademiju u koju je Iniesta prispio sa 12 godina iz Fuentealbilla, mjestašca udaljenog nekoliko kilometara od Albacetea. Xavi je ugostio Iniestu u svojem novom domu u Dohi kako bi se uvjerio u kakvim uvjetima radi i živi s obitelji.

Iniesta je navodno bio oduševljen svime što ga je dočekalo u Dohi, posebice ultraluksuznim Aspire sportskim centrom. Radi se o pravom raju na zemlji, u kojem nema čega nema, što nije nikakvo čudo jer je poznato da Katar ne oskudijeva u nafti i petrodolarima.

Xavi je prešao u Al Sadd u ljeto 2015. nakon što je 17 godina nosio dres Barcelone i s njom osvojio 23 trofeja. Kada je vidio da polako ispada iz prve momčadi, Xavi je naumio otići odmah nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, no na Camp Nouu uspjeli su ga nagovoriti da ostane još jednu godinu.

Iako Xavi nije bio član udarne postave, u finalu Lige prvaka ušao je u tek posljednjih deseta minuta, ipak je ispalo dobro jer je Barcelona osvojila trostruku krunu i Xavi se okitio s tri nova trofeja, ali čini se da Iniesta neće pokleknuti i dati se nagovoriti da ostane još jednu godinu kao neko prijelazno rješenje.

Znanje nije upitno, ali Iniesta već duže vrijeme ima problema s ozljedama, 33 godine su mu i fizički više nije u optimalnom stanju. Zbog toga mu Ernesto Valverde ne može jamčiti da će biti neizostavni prvotimac i igrati najjače utakmice.

Kako Iniesta ne želi igrati drugorazrednu ulogu, navodno je odlučio da je najbolje za njega da ne produži ugovor i da napusti Barcu. Naravno da je odluci pridonijela fantastičan financijska ponuda Katarana, navodno se radi o brutalnoj svoti. Katarani su domaćini Svjetskog prvenstva 2022. i ulažu ogromna sredstva u propagiranje Mundijala i svoje zemlje. U tom smislu jako dobro im dođu slavni nogometaši na zalazu karijere. Nakon Xavija i Iniesta bi mogao biti još jedan "katarski ambasador" kojeg će zatrpati zelenim novčanicama. 

Situacija bi se mogla neugodno zakmoplicirati ako FIFA u međuvremenu oduzme prvenstvo Kataranima zbog sve učestalijih optužbi da su „kupili“ Mundijal, ali i zbog nastalih političkih problema u Zaljevu, odnosno izolacije koju su Kataru nametnuli najbliži susjedi. Rasplet te priče mogao bi odlučujuće utjecati na konačnu Iniestinu odluku.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider