Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Srce i glava govore..."

Razočarani Andres Iniesta napušta Barcelonu?

Jedno od prvih imena koje nam napada na pamet kada spomenemo Barcelonu je definitivno Andres Iniesta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završetak nogometne sezone istovremeno znači i početak transfera, te obnavljanja ugovora s igračima kojima isti istječe. Jedan od njih je jedan od najboljih veznjaka svijeta, Andres Iniesta, koji ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2018. godine.

Ako ga Barcelona ne želi izgubiti bez odštete, mora produljiti ugovor sa španjolskim veznjakom, no Iniesta nije siguran želi li to. Mnogi vjeruju da postoji mogućnost da Barcelonu zatekne ista sudbina kao i s Danijem Alvesom, koji je bez eura odštete otišao u redove Juventusa i sada s njim igra finale Lige prvaka. Brazilac Alves već navodno nagovara Iniestu da mu se pridruži, a španjolski veznjak je svojim izjavama dodatno dolijao ulja na vatru.

"Financije nisu bitne kod potpisivanja novog ugovora. Postoje neke osobne stvari zbog kojih želim dobro razmisliti i nakon toga pametno prelomiti. Želim biti iskren prema svima i donijeti pravu odluku", rekao je Iniesta španjolskim medijima, očigledno razočaran sezonom u kojoj je dobivao znatno manju minutažu u odnosu na sve prethodne u kojima je bio glavni igrač veznog reda.

"I dalje sam u formi i mogu igrati na visokoj razini. Vidjet ću što Barcelona nudi, te kakva su joj očekivanja i vidjet ću tko će od novih igrača doći u klub tijekom ljeta. To će biti osnova za donošenje odluke. Oduvijek sam sanjao da završim karijeru u Barceloni, ali srce i glava mi govore da ipak malo pričekam", zaključio je veznjak katalonskog diva.

Igrač koji bi mogao doći u Barcelonu i istisnuti Iniestu iz sastava je Manchesterov Ander Herrera. Njega je novi trener Barcelone Ernesto Valverde pikirao, ponajviše jer je već s njim surađivao u Athletic Bilbau. Spominje se i Riyad Mahrez, no taj je transfer daleko od realizacije.

Iniesta je cijelu svoju profesionalnu karijeru (od 2001. godine) proveo u Barceloni, te je osvojio čak 30 trofeja noseći katalonski dres.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider