Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čestitamo!

Igrač Hajduka zlatnim se slovima upisao u povijest: Ovo nitko nije uspio prije njega

Ismael Diallo postao je prvi igrač Hajduka koji je osvojio naslov prvaka Afrike.

Mihael Žaper i Ismael Diallo (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Po treći put u povijesti reprezentacija Obale Bjelokosti postala je prvak Afrike. U finalu Afričkog kupa nacija, koji je održan u Abidjanu pred 60 tisuća gledatelja, preokretom su svladali Nigeriju rezultatom 2:1 čime se Ismael Diallo zlatnim slovima upisao u povijest Hajduka.

Bio je ovo posve dramatičan turnir za Obalu Bjelokosti, u nekoliko su navrata bili nadomak ispadanju, čak su smijenili i izbornika usred turnira, no uspjeli su se održati na životu i otići sve do kraja.

Iako Diallo nije upisao ni minute na ovom turniru, njegovo će postignuće s afričkom reprezentacijom biti zapisano u povijest.

Naime, on je tek treći igrač splitskog sastava koji je nastupio na Afričkom kupu nacija, prije njega su to uspjeli Mass Sarr i Antony Topkah koji su 1996. godine igrali za Liberiju, ali prvi koji je otišao sve do finala i osvojio zlato na Afričkom kupu nacija.

Također, Diallo je prvi igrač u povijesti koji je u vrijeme dok je nosio dres Hajduka osvojio kontinentalni naslov prvaka.

Okršaj sadašnjeg i bivšeg igrača Hajduka

Ovo finale Afričkog kupa nacija bio svojevrsni okršaj sadašnjeg i bivšeg igrača Hajduka, Dialla i Chidoziea Awaziema koji nosi dres nigerijske nogometne reprezentacije.

Awaziem je većinu vremena proveo na klupi, nastupio je u samo jednom susretu protiv Gvineje Bisau, kad je dobio jednu minutu.

Ako se pak vratimo natrag u povijest, dosad su zlatnu medalju od igrača Hajduka na nekom međunarodnom natjecanju osvojili tek Andrija Anković, Zvonko Bego, Aeksandar Kozlina i Ante Žanetić s Jugoslavijom na Olimpijskim igrama 1960. godine u Rimu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider