Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte ovog majstora

Lokalni političar u LA-u se zbilja potrudio: ''Ja sam vaš i volim Hrvate''

Uoči utakmice Hrvatska – Meksiko u Los Angelesu atmosferu podgrijava jedan gradski vijećnik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu, od 1:30 ujutro u Los Angelesu će snage odmjeriti protivnici na posljednjem Svjetskom prvenstvu, Meksiko i Hrvatska. Vatreni će u prijateljskom susretu imati priliku uzvratiti Meksikancima za bolan poraz u posljednjoj utakmici skupine nakon koje su Hrvati prije tri godine morali napustiti Brazil.

No hrvatska reprezentacija dolazi u ''C'' sastavu bez svojih najboljih nogometaša jer je termin utakmice dogovoren u vikendu kada se još diljem Europe igraju nacionalna prvenstva, pa tako i hrvatsko.

Izbornik Ante Čačić tako je bio na mukama da skupi 16 nogometaša koji su otputovali u SAD i koji će se za vikend probati suprotstaviti Meksiku.

Putem naše Facebook stranice dobili smo upite Hrvata iz Kalifornije o sastavu reprezentacije jer su se mnogi nadali kako će u LA-u gledati barem neke zvijezde. Navodno su mnogi vraćali ulaznice i otkazivali rezervacije, no sigurni smo kako će hrvatskih dresova biti na stadionu.

Možda će onim razočaranim Hrvatima iz SAD-a mišljenje promijeniti Joe Buscaino, vijećnik iz 15 distrikta Los Angelesa koji je svojevrstan domaćin prijateljske utakmice Meksika i Hrvatske. Čovjek se zbilja potrudio i naučio respektabilnu količinu hrvatskih riječi koje su mu, vjerujemo, dalje od onih španjolskih.

Živi u San Pedru koji je poznat po Hrvatima

Simpatični američki lokalni političar na Facebooku je oduševio hrvatskim i meksičkim navijačkim pjesmama.

''Moji meksički i hrvatski sugrađani naučili su me vašim nogometnim pjesmama i spreman sam idućeg vikenda navijati i za jedne i za druge. Nogomet je živ i zdrav ovdje u Los Angelesu'', napisao je Buscaino na Facebooku.

''Bježite ljudi bježite iz grada jer ovdje igra Hrvatska'', pjevao je na odličnom hrvatskom kojeg su ga sigurno naučili prijatelji iz San Pedra, dijela LA-a koji je poznat po velikoj hrvatskoj zajednici, a u kojem živi Buscaino s obitelji.

''Ja sam vaš i volim Hrvate, bit ću uvijek vjeran'', poručio je Amerikanac talijanskog podrijetla i dodao:

''Ponosan sam predstavljati Hrvate u Los Angelesu i ponosan što Hrvatska prvi put igra u Americi. Vidimo se na stadionu. Ajmo, Vatreni!''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider