Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čop i santini napadaju meksikance

Ante Čačić na utakmicu u Los Angeles vodi samo 16 igrača

Zbog činjenice da klupska sezona još nije gotova, izbornik Hrvatske Ante Čačić nije mogao računati na veliki broj igrača na povijesni nastup u Los Angelesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Večeras se u Zagrebu okuplja hrvatska reprezentacija koja će 27. svibnja u Los Angelesu odigrati utakmicu protiv Meksika, što će biti povijesni, prvi nastup Vatrenih na tlu Sjeverne Amerike.

Uzimajući u obzir kako se radi o susretu izvan uobičajenog termina FIFA-e predviđenog za prijateljske utakmice, izbornik Ante Čačić nije mogao računati na većinu standardnih reprezentativaca, a k tomu su zbog ozljeda otpali Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić koji su bili predviđeni putnici za Los Angeles.

Na Čačićevom popisu našla su se tek šestorica igrača koji imaju iskustvo igranja za reprezentaciju, zbog toga što je utakmica ugovorena izvan standardnog FIFA-inog termina, a mnogim igračima još uvijek nisu završile ni klupske obveze. Od iskusnijih reprezentativaca, koji su bili u sastavu i na posljednjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, tu su 27-godišnji vratar belgijskog Genta Lovre Kalinić, 21-godišnji branič njemačkog Bayer Leverkusena Tin Jedvaj te 27-godišnji napadač španjolskog Sporting Gijona Duje Čop, jedini igrač s Čačićevog popisa koji je postigao pogodak u hrvatskom dresu.

Od igrača koji igraju u stranim klubovima na popisu je završio i najbolji strijelac francuskog prvoligaša Caena, Zadranin Ivan Santini, a preostala dvanestorica dolaze iz šest hrvatskih prvoligaša, po trojica iz Hajduka i Lokomotive, po dvojica iz Osijeka i Slaven Belupa te po jedan iz Inter Zaprešića i Istre 1961.

Izbornik Čačić namjeravao je na popis uvrstiti i još nekolicinu iskusnijih reprezentativaca, ali su Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić otpali zbog ozljeda.

Utakmica u Los Angelesu, na olimpijskom stadionu Memorial Coliseum, koji ima kapacitet za 90.000 gledatelja, bit će prvi nastup hrvatske nogometne reprezentacije na tlu Sjeverne Amerike.

Reprezentacija se u ponedjeljak navečer okuplja u hotelu As, a u utorak ujutro kreće prema Los Angelesu. Susret protiv Meksika na rasporedu je u subotu 27. svibnja u 17:00 sati (8:00 po hrvatskom vremenu).

Izbornik Čačić pozvao je za susret protiv Meksika 16 igrača.

Vratari: Lovre Kalinić, Antun Marković

Obrambeni: Tin Jedvaj, Borna Barišić, Jakov Filipović, Nikola Katić, Denis Kolinger, Mato Miloš, Zoran Nižić

Vezni: Fran Tudor, Lovro Majer, Mile Škorić, Ivan Šunjić, Nikola Vlašić

Napadači: Duje Čop, Ivan Santini

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider