Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nema sreće

IBF potvrdio: Usik je poslao zahtjev zbog kojeg Hrgović neće još boksati za pojas

Oleksandr Usik iskoristio je svoje pravo i tražio IBF iznimku.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Slavni Ukrajinac Oleksandr Usik  napravio je što je njegov menadžer Krasjuk i najavio te zatražio od IBF-a iznimku kako bi zadržao naslov prvaka u teškoj kategoriji ove organizacije.

Nakon što je Usik pobijedio Furyja, obavezan izazivač za IBF titulu trebao mu je biti Filip Hrgović, no predsjednik IBF-a Daryl Peoples potvrdio da je Usik tražio iznimku čime će još neko vrijeme biti vlasnik sva četiri najvažnija boksačka pojasa.

To znači da borba Hrgovića i Duboisa definitivno neće biti za titulu prvaka svijeta prema IBF-u ukoliko Upravni odbor ove organizacije potvrdi Usikov zahtjev. To bi prema svemu sudeći trebala biti tek formalnost.

Filip Hrgović pričekat će još borbu za pojas iako su bile male šanse da na stolu protiv Duboisa bude IBF-ova titula. To jednostavno nikome nije bilo u interesu.

Hrgović sada svakako mora svladati Duboisa kako bi zadržao poziciju i dočekao rasplet cijele priče kao obvezni izazivač. Moguće je i da će još jednom dobiti neku vrstu novčane kompenzacije, a nagrada bi mu mogla biti i borba za sva četiri pojasa, jednom kada njegova borba kao obaveznog izazivača dođe na red.

Ostaje pitanje hoće li Hrgović do te borbe morati nakon Duboisa boksati, na primjer, i s Joshuom na Wembleyju, što se spominjalo posljednjih dana.

Više će se saznati nakon što IBF potvrdi svoju odluku, a potom i kad Usik i Fury naprave ugovor vezan za ulog u revanšu. Sve bi to trebalo biti poznato u narednim tjednima.

 

Filip Hrgović Predsjednik IBF-a napokon se oglasio i otkrio novo pravilo: ''Hrgović se zasad ne bori za pojas'' divider

Oleksandr Usik i Filip Hrgović Usiku neće oduzeti pojas, Hrgović će ipak pričekati: ''Tražimo od IBF-a iznimku'' divider

Filip Hrgović Boksački moćnik o situaciji s Hrgovićem: ''Usiku to neće proći, za pojas ipak na Wembleyju'' divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider