FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA

Daniel Dubois porazio Filipa Hrgovića prekidom u osmoj rundi

Daniel Dubois novi je IBF-ov privremeni prvak teške kategorije, nakon pobjede protiv Filipa Hrgovića prekidom u osmoj rundi.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Filip Hrgović doživio je prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. Njega je prekidom u osmoj rundi, nakon procjene liječnika pored ringa, savladao Daniel Dubois.

Dubois je time došao do privremene IBF titule teške kategorije.

Hrgović sjajno otvorio i uzeo prvu polovicu meča

Bio je to meč koji je Hrgović odlično otvorio, jako se dobro kretao te ostavljao dojam da je tehnički jači boksač od Engleza. Vrlo dobro je u početku osjetio distancu i posebno dobro pogađao desnim direktom.

Upravo na račun desnog direkta Filip je podosta čisto uzeo prvu rundu, no u drugoj je i Dubois pokazao nešto iz svog repertoara, ono što mu je i donijelo nadimak Dynamite. 

Dubois je svakako u početku manje pokušao, ali je bio raznovrsniji, dok je Hrgović jako dobro radio svojim provjerenim rješenjima. Ipak, nisu to bili udarci koji rade preveliku štetu. Zadnji direkt najčešće služi za pripremu jačih udaraca. Filip je njime dobro radio, ali ti jači udarci u prve tri runde nisu dolazili.

Dubois je u četvrtoj rundi postao nešto agresivniji, ali u početku mu to nije pomoglo. Filip je imao taktiku koja je jako dobro radila, no čini se da možda nije dobro procijenio koliko će na njegovu kondiciju djelovati dvostruko veći broj udaraca koje je pokušao plasirati.

Ulaskom u petu rundu imali smo potpuno izjednačen meč, ali onda smo dobili dvije runde najboljeg Filipa do tada. Stvorio se dojam da Dubois polako gubi konce. Akcije u ove dvije runde nije bilo puno, no ono što je prolazilo je dolazilo od strane Hrgovića. Dojam na polovici planiranih rundi bio je da hrvatski boksač ima vrijednu prednost.

U sedmoj rundi se odjednom sve promijenilo

Onda se dogodilo nešto što nitko nakon prvih šest rundi nije očekivao. Filip je usporio, a čini se da mu je sve više smetala i posjekotina otvorena iznad oka.

Dubois je bio sve agresivniji, a posebno je dobro radio u drugoj polovici sedme runde, kad je zapravo bio jedini boksač koji pokušava nešto. Bacio je Filipa u velike probleme, pogodio ga s nekoliko pravih bombi te je El Animal jedva završio za njega najtežu rundu do tada.

No, tu rundu je barem završio, iduću nije uspio. Minuta između dvije runde nije bila dovoljna da se oporavi. Dubois je nastavio gdje je stao, a u jednom trenutku je došlo do prekida, s ciljem da liječnik pregleda Filipovu posjekotinu.

On je to napravio te nešto šapnuo sucu, nakon čega je ovaj prekinuo meč. Liječnik je dakle procijenio kako je ozljeda našeg boksača preteške, odnosno da su udarci Duboisa napravili previše štete te da nastavak meča u takvim okolnostima nije moguć.

HRGOVIĆ - DUBOIS

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX