FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POTVRDIO PROMOTOR

Usiku neće oduzeti pojas, Hrgović će ipak pričekati: ''Tražimo od IBF-a iznimku''

Filip Hrgović morat će ipak još pričekati borbu u kojoj će na stolu biti pojas svjetskog prvaka.

Oleksandr Usik i Filip Hrgović (Foto: Afp)

Kao što se moglo i očekivati, Filip Hrgović i Daniel Dubois neće se 1. lipnja na spektaklu u Rijadu boriti za naslov svjetskog prvaka prema IBF-u. Bit će to i dalje najveća borba Hrgine karijere koja će mu do kraja godine, ako pobijedi, donijeti još veću borbu, s Anthonyjem Joshuom ili Oleksandrom Usikom.

Pojas IBF-a trebao je postati slobodan zbog naredbe te boksačke federacije za borbu prvaka (Usik) i obveznog izazivača (Hrgović), no Fury je aktivirao klauzulu o revanšu te je Usik slijedom događaja trebao ostati bez titule.

No u srijedu je u javnost istupio predsjednik IBF-a Darryl Peoples te boksačkom svijetu otkrio dosad nepoznato pravilo organizacije po kojom aktualni prvak može tražiti jednu iznimku iz pravila.

Usik će iskoristiti pravilo

Drugim riječima, Oleksandr Usik može tražiti iznimku u ovom slučaju što bi značilo da se borba s obaveznim izazivačem prolongira nakon revanša s Furyjem.

Da će se to uistinu i dogoditi, potvrdio je Usikov promotor Aleksander Krasjuk.

''Naravno, tražit ćemo IBF za iznimku'', prenosi ekskluzivno WBN.

Oleksandar Usik Oleksandar Usik (Foto: Afp)

Riječi su to zbog kojih će Filip Hrgović ostati bez prilike da dođe do IBF titule najmanje do kraja ove godine. Kako je i najavio predsjednik IBF-a, taj će zahtjev sad ići na Upravni odbor IBF-a, a prihvaćanje Usikova zahtjeva trebala bi biti tek formalnost.

Hrgović mora pobijediti Duboisa

Na Hrgoviću je sada da u subotu, 1. lipnja pobijedi Daniela Duboisa, za kojeg tvrdi da ga je razbijao na treninzima te da mu neće biti težak zalogaj. Potom će vjerojatno doći do pregovora s Usikom za njihov meč za IBF-ovu titulu, koji pak može pokvariti Furyjeva pobjeda u revanšu i dodatno sve odgoditi za Filipa.

U ovom cijelom slučaju ostaje nejasno jedino što će biti s najavljenom borbom pobjednika meča Hrgović – Dubois i Anthonyja Joshue. Podsjetimo, tu je opciju spominjao sam Turki Alalshikh, saudijski mecena boksačke teške kategorije.

Ne bismo se čudili da Hrgović bude morao pobijediti i Joshuu na Wembleyju u rujnu da dođe do Usika jer vrlo je logično i izgledno da Saudijci pripremaju teren Joshui za neku vrstu velikog povratka. Neki će reći kako je Hrga dosad imao lagan put do mjesta obveznog izazivača, no sada mu se situacija maksimalno komplicira i velikih borbi neće mu nedostajati.

Hoće li borba Hrgović - Dubois biti za IBF-ov pojas?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider