FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POTVRDIO SAUDIJSKI GAZDA

Hrgovićev meč protiv Duboisa neće biti za titulu, ali u slučaju pobjede čeka ga spektakl u rujnu

Meč Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa vrlo je važan za bližu budućnost teške kategorije profesionalnog boksa.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Samo dva dana pred meč Tysona Furyja i Oleksandra Usika za apsolutnog prvaka teške kategorije, saznali smo neke vrlo bitne informacije za bližu budućnost boksa.

Njih je otkrio trenutno najmoćniji čovjek u tom sportu, Turki Alalshikh. Saudijac nije komentirao samo stvari oko tog meča nego i ono što nas najviše zanima, a to je budućnost Filipa Hrgovića.

Hrgović i Dubois bore se za otvaranje boksačkog raja

Kako prenosi eminentni boksački novinar Michael Benson, meč koji će Hrgović 1. lipnja odraditi protiv Daniela Duboisa neće biti za nikakvu titulu.

Papa Franjo VIDEO Fury i Usik borit će se za pojas koji je blagoslovio Papa Franjo divider

To je zapravo bilo za očekivati svima koji se bolje razumiju u boksačku politiku, iako su postojale neke informacije kako bi IBF pojas mogao pripasti pobjedniku, ukoliko u međuvremenu bude oduzet pobjedniku meča Furyja i Usika.

IBF je najavio kako će to napraviti bude li pobjednik odmah išao u revanš, odnosno odbije li naredbu da se bori protiv njihovog obaveznog izazivača. Tada bi prvaku bio oduzet njihov pojas.

I uistinu, Fury i Usik će najesen svakako odraditi revanš, što je i potvrđeno od strane organizatora. Sve to neovisno o ishodu subotnjeg meča.

Furyju ili Usiku će pojas biti oduzet, no trenutno neće negdje

Oduzimanje pojasa možda će se i dogoditi, ali nikako s dovoljno vremena da bi isti bio namijenjen pobjedniku meča Hrgovića i Duboisa.

To bi inzistiralo promjenu svih uvjeta njihovog meča te potpisivanje novih ugovora. Uostalom, neprofesionalno bi bilo tjedan dana prije meča nešto krenuti promovirati kao meč za svjetsku titulu.

Umjesto toga, Alalshikh je otkrio kako će pobjednik naći svoje mjesto na priredbi koju planira organizirati 20. ili 21. rujna na londonskom Wembleyu. Tamo će ga čekati meč protiv Anthonyja Joshue, što bi mogao biti okršaj za gore spomenuti IBF pojas.

Tyson Fury i Oleksandr Usik Vrlo je lako prognozirati pobjednika meča Furyja i Usika divider

Sve je isplanirano, ali prvo se mora pobijediti Duboisa

Pobjedniku tog meča uslijedila bi onda najveća nagrada od svih, okršaj protiv pobjednika drugog meča Furyja i Usika, negdje u prvom tromjesečju 2025. godine.

Hrgović će tako imati veliki zadatak ispred sebe. Mora pod svaku cijenu savladati Duboisa, nakon čega mu se otvara pravi boksački raj.

Što u slučaju poraza? Filip je najavio kako bi se tada umirovio, no rijetko tko tu njegovu izjavu shvaća ozbiljno. No, da bi napravio nekoliko koraka unazad, to je sigurno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX