FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
APSOLUTNI PRVAK SVIJETA

Usik tijesno pobijedio Furyja u fantastičnom meču!

Oleksandr Usik prvi je vlasnik četiri elitna pojasa teške kategorije u povijesti boksa!

Usik vs. Fury (Foto: Profimedia)

Oleksandr Usik savladao je Tysona Furyja nakon 12 rundi fantastičnog meča u kojem se uistinu potvrdio kako se u ringu nalaze dva najbolja teškaša na svijetu.

Kovalev vs. Safar VIDEO Bio je najdominantniji prvak, u ringu je ubio čovjeka, a sada je deklasiran u povratničkom meču divider

Vidjeli smo meč koji je Ukrajinac bolje otvorio te isto tako bolje zatvorio, dok su srednje runde pripale Furyju, a pobjedu je Usik ostvario tijesnom podijeljenom sudačkom odlukom.

Usik bolje otvorio, Fury se probudio i preuzeo kontrolu prve polovice meča

U samom početku meča vidjeli smo rezerviranog Furyja, a Usik je to dobro iskoristio za bodovno uzeti prve dvije runde, u kojima nije viđeno puno akcije, no viđeno je dovoljno za dodijeliti mu bodovnu prednost.

Fury se budi u trećoj rundi. Prepoznao je Usikovo kretanje i počeo dobro plasirati svoje udarce. Sve je opušteniji, dok Usikova početna taktika tu prestaje djelovati. Ponudili su tada dvije izjednačene runde, no ipak uz blagu prednost za Furyja.

Gipsy King je preuzeo kontrolu u petoj i šestoj rundi te je na račun više pogodaka te dionice uzeo te preuzeo vodstvo u meču. I onda, kad se činilo da Usik polako gubi konce, on mijenja svoj način kretanja i udaranja te počinje pogađati najbolje do tada. Činilo se da je uzeo sedmu i osmu rundu te da se u završnicu ulazi s potpunim izjednačenjem.

Ključni trenutak u devetoj rundi

Deveta runda ponudila je najveći spektakl do tada. Usik je ponovno dobro otvorio, no Fury uzvraća i kreće otvorena borba u kojoj obojica pogađaju. No, ulaskom u zadnju minutu, Usik pogađa najbolji udarac u meču, a onda i seriju nakon koje se Fury nalazi u velikim problemima. 

Usik - Fury VIDEO Svijet tvrdi da je sudac spasio Furyja teškog nokauta: Pogledajte seriju koja je okrenula meč divider

Završio je Gipsy King na konopcima, doslovno se odbijajući po ringu, sve dok sudac nije zaustavio meč i krenuo brojati. Usik je imao veliku priliku završiti meč, no Fury je na taj način dobio priliku vratiti se u meč.

Tijesna pobjeda, ali potpuno zaslužena

I to je napravio na dobar način. Usik je vjerovao kako je u velikoj prednosti te je boksao nešto suzdržanije, što je Furyju dalo priliku za povratak. Deseta runda bila je još uvijek blago pod Usikovom kontrolom, dok je Fury u posljednje dvije podigao svoju izvedbu te se prije čitanja sudačkih kartica imao čemu nadati.

No, Usik je na kraju slavio i to vrlo tijesno. Jedan sudac bodovao je 114-113 u korist Furyja, dok su druga dvojica bodovali 115-112 i 114-113 za Usika, koji je tako podijeljenom sudačkom odlukom postao apsolutni prvak svijeta.

Tyson Fury - Oleksandr Usik

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX