FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
JE LI SUDAC TREBAO PUSTITI?

VIDEO Svijet tvrdi da je sudac spasio Furyja teškog nokauta: Pogledajte seriju koja je okrenula meč

Žestoki napad iz devete runde ključan je trenutak sjajnog meča Tysona Furyja i Oleksandra Usika.

Usik - Fury (Foto: Profimedia)

Uistinu sjajan meč odradili su Oleksandr Usik i Tyson Fury, meč nakon kojeg je Ukrajinac postao apsolutni svjetski prvak teške kategorije, odnosno vlasnik sva četiri elitna pojasa.

Conor McGregor i Cristiano Ronaldo Ronalda prošli put zagnjavio McGregor, šeici ovaj put odabrali prijatnije društvo za nogometnu zvijezdu divider

Bio je to meč uz puno preokreta i zanimljivih trenutaka, no svakako je najzanimljiviji, ali i zapravo ključan, onaj iz posljednje minute devete runde.

Usik došao na korak do pobjede nokautom

Usik je tada pogodio svoj najbolji udarac u meču, kojim je uzdrmao Furyja te krenuo u žestoke napade. Gipsy King je ušao u mod preživljavanja i doslovno se odbijao od konopaca, u nadi da izdrži do kraja runde.

Ukrajinac ga je u jednom trenutku ipak uhvatio i još jednom pogodio, a kad se činilo da sprema onaj konačni napad, uskočio je sudac i Furyju počeo brojati.

Frank Sanchez VIDEO Ugašen je "hype" strašnog Kubanca: Kabayel lakoćom izdominirao i završio Sancheza! divider

Kako je kraj runde bio blizu, brojaje je potrajalo do gonga i Fury je tako dobio priliku vratiti se u meč, što je na kraju napravio te zapravo vrlo tijesno prema bodovnim karticama izgubio.

Je li sudac zapravo spasio Furyja?

No, mnogi vjeruju kako je sudac Britanca tim putem spasio, odnosno da mu nije trebao brojati prije nego je pao na pod, a to se nije dogodilo. Zapravo, sudac se u trenutku ponio kao da sudi meč amaterskog boksa.

Tu Usikovu sekvencu pogledajte ispod teksta, a sami prosudite je li sudac trebao Ukrajincu dati priliku da pogodi još jedan udarac, kojim bi možda završio meč ili je ipak sve regularno. Srećom, pobjeda je na kraju pripala Usika pa oko ove situacije ipak neće biti skandala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX