FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Evo što kaže

Boksački moćnik o situaciji s Hrgovićem: ''Usiku to neće proći, za pojas ipak na Wembleyju''

Eddie Hearn komentirao je situaciju s Filipom Hrgovićem koji čeka borbu za IBF-ov pojas.

Filip Hrgović (Foto: screenshot)

Filip Hrgović i Daniel Dubois neće se boriti za IBF-ov naslov svjetskog prvaka na boksačkom spektaklu u Rijadu. 

IBF-ov pojas je trebao ostati slobodan zbog naredbe te boksačke federacije za borbu između prvaka i obveznog izazivača, odnosno Oleksandra Usika i Hrgovića, no Tyson Fury je aktivirao klauzulu za revanš, a to znači da bi Usik mogao ostati bez titule.

No uskoro se pojavila informacija da Usik može zatražiti iznimku u pravilu, a to znači da se borba s obveznim izazivačem, odnosno Hrgovićem prolongira nakon revanša s Furyjem.

Usik će aktivirati iznimku, a potom će Upravni odbor IBF-a odlučiti prihvaća li istu, a prema određenim najavama to bi trebala biti samo puka formalnost. To ne ide na ruku našem boksaču koja svakako mora svladati Duboisa, kako bi zadržao poziciju i dočekao rasplet cijele priče kao obvezni izazivač.

Ako hrvatski borac pobijedi Duboisa, to će mu vrlo vjerojatno donijeti borbu protiv Anthonyja Joshue u rujnu na velikoj pozornici Wembleyja, a tek onda meč s Usikom. Pred njima su dva ogromna meča, a s dvije pobjede trebao bi napokon dočekati toliko željeni cilj - borbu za IBF-ov pojas.

Oglasio se Eddie Hearn

Na valu toga oglasio se i boksački moćnik Eddie Hearn koji tvrdi da nije posve siguran hoće li Usiku uzeti IBF-ovu titulu svjetskog prvaka do 1. lipnja, odnosno do borbe Hrgovića i Duboisa.

Međutim, Hearn smatra kako Upravni odbor neće odobriti iznimku Usiku kako bi zadržao pojas za revanš s Furyjem U tom scenariju, za IBF-ov pojas na Wembleyju bi se mogli boriti Anthony Joshua i pobjednik meča Hrgović – Dubois:

"Eddie Hearn je upravo rekao da nije siguran hoće li Oleksandru Usiku biti oduzet IBF naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji na vrijeme da bude "na liniji" za meč Filipa Hrgovića protiv Daniela Duboisa 1. lipnja.

Međutim, Hearn ne očekuje da će IBF odobriti iznimku kako bi Usiku omogućili da zadrži pojas za revanš protiv Tysona Furyja. U ovom scenariju, upražnjeni IBF pojas mogao bi umjestao toga završiti u igri ako se Anthony Joshua doista suoči s pobjednikom meča između Hrgovića i Duboisa 21. rujna na Wembleyju", objasnio je novinar TalkSporta Michael Benson.

Naravno, to ne znači da će zaista tako biti, no Hearn misli da bi ishod mogao biti takav...

Oleksandr Usik i Filip Hrgović Usiku neće oduzeti pojas, Hrgović će ipak pričekati: ''Tražimo od IBF-a iznimku'' divider

Filip Hrgović Predsjednik IBF-a napokon se oglasio i otkrio novo pravilo: ''Hrgović se zasad ne bori za pojas'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪