Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vjerujete li im?

HNS priopćenjem potvrdio Šukerov debakl na sjednici, ali tvrde kako to ne znači da odlazi

Davor Šuker grubo je prizemljen na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz redova HNS-a jučer je medijima gurnuta informacija kako je Davor Šuker, aktualni predsjednik saveza doživio pravi fijasko na telefonskoj sjednici Izvršnog odbora. Naime, niti jedan jedini član nije podržao njegov prijedlog za smjenom izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana koji je doživio neuspjeh na Euru u lipnju.

Jasan je to znak kako su Šukeru odbrojani dani u HNS-u jer ovo je bilo pravo poniženje na, barem na papiru, prvog čelnika HNS-a. Iz Saveza je stiglo priopćenje u kojem ne demantiraju ishod glasanja o povjerenju Gračanu, ali naglašavaju kako to ne znači da predsjednik gubi vlast.

Davor Šuker, Andrej Plenković, Marijan Kustić i Gordan Jandroković (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Šuker doživio totalni debakl: Stao je na žulj moćnim "igračima" i morat će platiti cijenu divider

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Hrvatski nogometni savez ovim putem reagira na medijske napise o odlukama Izvršnog odbora HNS-a te statusu predsjednika Saveza Davora Šukera.

U HNS-u ne vlada jednoumlje već demokracija. Stoga je uobičajeno da Izvršni odbor razgovara, raspravlja i zajednički odlučuje o svim pitanjima, uz poštivanje svakog pojedinačnog stava. Razumljivo je da je pritom u niz situacija bilo i bit će različitih razmišljanja. Odluka o statusu izbornika mlade reprezentacije Nenada Gračana također dokazuje upravo to - da svaki član IO-a ima pravo iskazati svoje mišljenje.

Pritom je IO pokazao dosljednost, poštujući dogovor s izbornikom Gračanom postignut prije U-21 Europskog prvenstva.

Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider