Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima promjena

Evo tko se nalazi u elitnoj skupini HNL sudaca: Poznato je koliko će zarađivati

Nova sezona SuperSport HNL-a počinje u petak, 21. srpnja.

Dario Bel (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Pred novu sezonu HNL-a, koja počinje 21. srpnja utakmicom Dinama i Hajduka na Maksimiru, Izvršni odbor HNS-a usvojio je listu sudaca i pomoćnih sudaca za prvi dio sezone 2023./2004.

Na listi elitne skupine sudaca, koja se pak sastoji od 11 imena, dogodile su se tri promjene. Tamo više nema Ivana Bebeka, koji je otišao u mirovinu, ali ostaje VAR sudac, a tu je i Tihomir Pejin, koji je spušten iz elitne u prvu skupinu sudaca.

Fahd Moufi Novo pojačanje stiže na Poljud? Odao ga jedan potez na Instagramu divider

Nova imena u elitnoj skupini su Mateo Eceg, Ante Terzić i Jakov Titlić. To znači da su u elitnoj skupini sudaca sljedeća imena:  Dario Bel, Ante Čulina, Fran Jović, Patrik Kolarić, Igor Pajač, Duje Strukan, Mario Zebec i Ivana Martinčić.

Što se pak tiče liste sudaca iz prve skupine, oni također mogu suditi elitni rang hrvatskog nogometa, a na toj listi više nema Marina Vidulina, Andreja Burila, Dražena Matasovića i Martina Turčina.

Ukupno ima 16 VAR sudaca, a HNS je također donio odluku o visini naknada. Glavni sudac utakmice dobit će 500 eura, pomoćni suci 280 eura, a četvrti sudac 120 eura.

Al Ettifaq (zeleni dres) protiv Al Nassra Bogati Saudijci stižu u Hrvatsku: Predvodi ih engleska legenda, a tu će se zadržati gotovo mjesec dana divider

VAR sudac dobit će 200 eura, a putni troškovi i smještaj podmiruju se iz sredstava članarine klubova. Inače, članarina kluba koji se natječe u najvišem rangu hrvatskog nogometa iznosi 90 tisuća eura.

Povjerenik SuperSport HNL-a ostaje Josip Brezni, disciplinski sudac Alan Klakočer, a suce će određivati Ivan Novak. Kontrolor suđenja je Ante Kulušić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider