Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nove informacije

Demantirali Brunu Marića? ''Ne postoje snimke koje nisu prikazane u TV prijenosu ili VAR sobi''

Croatel je objavio nove pojedinosti o VAR aferi koja trese hrvatski nogomet posljednjih dana.

Bruno Marić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Bruno Marić je na konferenciji za medije kazao da postoji snimka na kojoj se nalazi nepobitan dokaz da je pogodak Marka Livaje iz 78. minute susreta Varaždin – Hajduk ispravno poništen zbog zaleđa Filipa Uremovića, ali da nisu uspjeli dobiti tu snimku od Croatela.

"Mi nemamo snimke utakmice, to je na serveru kod Croatela. Mi smo pokušali prije presice dobiti snimku utakmice Varaždin – Hajduk, ali nažalost nismo je mogli dobiti i vama to prezentirati, ali nemate razloga ne vjerovati u ovu odluku. Jasan je dojam svih kojih su vidjeli odluku da se radi o kažnjivom zaleđu", kazao je Marić pred okupljenim novinarima.

Slobodna Dalmacija je poslala upit Croatelu posjeluju li snimku koja nije bila prikazana u televizijskom prijenosu utakmice, a koja sadrži nepobitan dokaz o zaleđu Filipa Uremovića nakon čega je Livaja postigao pogodak.

Ako snimka postoji, zašto ju nisu proslijedili sudačkoj komisiji prije konferencije za medije.

Croatel demantirao Brunu Marića?

Uskoro je stigao odgovor Croatela koji prenosimo u cijelosti:

"Snimka utakmice 24.kola SuperSport HNL-a Varaždin – Hajduk koja je odigrana 24.veljače 2024. godine uredno je arhivirana, kao i sve ostale utakmice SuperSport HNL.

Croatel ima ugovornu obvezu za VAR prema kojoj isporučuje materijale po završetku utakmice na FTP server s kojega ga preuzima ovlaštena osoba.

Croatel ne posjeduje snimke koje nisu prikazane u televizijskom prijenosu ili snimke iz VAR sobe koje nisu dostavljene ovlaštenim osobama prema uobičajenoj praksi, jer takve snimke ne postoje. Snimka situacije i analize iz VAR sobe je arhivirana prema uobičajenoj proceduri za svaku utakmicu.

Ruka Nejašmića VIDEO Nova snimka iz VAR sobe: Ovaj put poništen gol Osijeka protiv Hajduka, što je komisija označila pogreškom divider

Napominjemo da distribucija snimki iz VAR sobe nije dozvoljena nikome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru.

Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja", stoji u odgovoru Slobodnoj Dalmaciji.

Pristup snimkama ima osoba iz HNS-a

Marić je na konferenciji kazao da pristup snimkama ima i jedna osoba iz HNS-a:

"U Hrvatskom nogometnom savezu ima jedna osoba koja ima pristup snimkama, točno se zna kad je ta osoba bila na serveru i kad je skinula snimku, ona je apsolutno izuzeta iz mogućnosti da je distribuirala snimku. Svi ostali su ljudi koji rade u Croatelu. Pritom ne upirem prstom ni u koga, institucije će odraditi svoje", kazao je Marić.

Bruno Marić Bruno Marić podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca divider

Dodajmo kako je uskoro stigla službena informacija da je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto predsjednika Sudačke komisije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider