Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i dalje nije jasno

Marić pokušao objasniti otkud sucima nepobitan dokaz da se radilo o zaleđu kod poništenog gola Hajduka

Bruno Marić dobio je pitanje oko poništenog gola Hajduka.

Predsjednik Sudačke komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić održao je press-konferenciju povodom snimki iz VAR sobe koje su izašle u javnost, radi se o snimkama s utakmice između Hajduka i Varaždina.

Jutros su nas iznenadile nove snimke s utakmice Dinama i Rijeke.

Marić je objasnio tri sporne situacije koje su Splićani istaknuli na svojoj digitalnoj platformi, te je poručio da su sve tri odluke sudaca bile ispravne. Nakon uvodnog pojašnjenja situacija, red je došao na pitanja novinara.

Jedno je bilo o poništenom golu Livaje gdje je VAR sudac promijenio odluku suca na terenu. No, u samoj komunikaciji koju je javnost mogla čuti suci sami priznaju kako nemaju kameru koja bi otkrila poziciju i drugog braniča Varaždina koji je, pokazalo se, bio bliže golu od braniča po kojem se vukla linija zaleđa.

Hrvoje Vejić i Mario Mandžukić Bivši kapetan Hajduka o VAR snimkama: "Lako za to što ljudi nemaju pojma što rade, nego..." divider

''Nije VAR soba promijenila odluku suca bez nepobitnog dokaza, jer sama snimka i druge strane pokazuje da je svima razvidno, iz snimki koje su imali dostupne utvrdili su da je zaleđe. Mi ne utječemo na snimku u prijenosu, donosimo odluke na temelju nepobitnih dokaza. Suci sigurno bez nepobitnog dokaza nisu donijeli odluku da se radi o zaleđu'', kazao je Marić na pitanje novinara Slobodne Dalmacije.

Marić spominje snimku s druge strane koja je bila amaterska snimka navijača i koju tada u VAR sobi nisu imali niti su mogli koristiti pa ova situacija nije dobila logično pojašnjenje. 

Je li uobičajeno da AVAR ima zadnju riječ?

''Prilikom uvođenja VAR sustava u Hrvatskoj, vođeni smo time da AVAR suci budu specijalisti za pomoćno suđenje. Uputa je da se koriste usluge i znanje specijalista za zaleđe. Spomenuti ću situaciju na utakmici između Slaven Belupa i Varaždina kada je pomoćni sudac u zadnjim sekundama spasio situaciju kazavši da se radi o zaleđu. Kod nas je moguće da AVAR sudac bude glavni sudac, ali u većini slučajeva su to pomoćni suci'', pojasnio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider