Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojne su odgode

HNL dobio ludu utrku utroje za naslov prvaka, ali na realnu ljestvicu morat ćemo pričekati još dugo

Rijeka reprezentativnu pauzu dočekuje kao lider SuperSport HNL-a.

Rijeka - Hajduk (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Zahvaljujući pobjedi u Jadranskom derbiju nadolazeću reprezentativnu stanku Rijeka dočekuje kao vodeća momčad SuperSport HNL-a.

Već neko vrijeme Riječani su se šuljali i marljivo skupljali bodove u sjeni borbe Hajduka i Dinama i njihova nedavnog derbija na Poljudu. Nije ni njih krasila bogzna kakva igra, međutim s trima uzastopnim pobjedama po jedan razlike (Osijek doma, Slaven Belupo i Rudeš u gostima) dobili su uoči jučerašnjeg Jadranskog derbija priliku da slavljem protiv Hajduka izbiju na vrh.

Iskoristili su je, uzeli sva tri boda i sad se više ne može pričati o Rijeci kao o klubu koji vreba iz sjene, nego kao o legitimnom sudioniku borbe za naslov prvaka.

Rijeka je sada na 22 boda iz 10 utakmica, Hajduk u isto toliko odigranih utakmica ima 21, dok je Dinamo, prije današnjeg sraza s Istrom 1961, na 16 bodova iz osam susreta.

No da bismo dobili potpunu sliku stanja na ljestvici, trebat će pričekati još nekoliko mjeseci, odnosno barem do veljače.

Naime, i Rijeka i Dinamo u siječnju će odigrati svoje gostujuće utakmice četvrtog kola, ljetos odgođene zbog europskih ispita. Modri će u utorak 23. siječnja biti kod Lokomotive u Kranjčevićevoj, a dan kasnije Rijeka ide u Veliku Goricu. U jednom od tjedana poslije toga Dinamo će biti domaćin Varaždinu u odgođenoj utakmici petog kola, bit će to najvjerojatnije neka srijeda u veljači.

Hoće li i kada Dinamo potegnuti džoker koji ima na raspolaganju?

Ovdje treba napomenuti da Dinamo još uvijek ima jedan "džoker odgoda" na raspolaganju. Zagrepčani su iskoristili svoje pravo na odgodu jedne utakmice u kvalifikacijama (to je bila Lokomotiva, a Varaždin im je odgođen zbog više sile, da bi mogli igrati s AEK-om u Ateni), ali još uvijek imaju mogućnost odgode jedne prvenstvene utakmice tijekom sudjelovanja u grupnoj fazi Konferencijske lige. Tko zna, možda tu odgodu potegnu baš protiv Rijeke, kod koje bi trebali gostovati u nedjelju 12. studenog, tri dana nakon što budu gosti Viktorije Plzeñ. 

Jedina od odgođenih utakmica koja će biti odigrana ove polusezone bit će skorašnji sraz Osijeka i Hajduka na Opus Areni, u srijedu 8. studenog.

Sve odgođene utakmice HNL-a:

3. kolo
Osijek - Hajduk (8. studenog)

4. kolo
Lokomotiva - Dinamo (23. siječnja)
Gorica - Rijeka (24. siječnja)

5. kolo
Dinamo - Varaždin (?)

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Bravo Marineeeeee! 😍🎾🏆🇭🇷

Hrvatski tenisač Marin Čilić slavio je u finalu ATP turnira u kineskom Hangzhou protiv Kineza Zhizhen Zhanga 7:6, 7:6. ⭐️✅️
Je li Jakirović zaslužio biti smijenjen? 🤔

📸: Zeljko Puhovski/CROPIX
Što vi kažete na Dinamovu izvedbu na Allianz Areni? 🤔

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
Fotke koje udaraju jako, part 2 😎

Foto: Cropix