Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
euforija

Hercegovina čeka spektakl: U Mostar stiže klub koji "igra najatraktivniji nogomet u Europi"

Njaveća utakmica u povijesti klupskog nogometa u BiH.

Ultrasi Mostar (Foto: Antonio Balić/Cropix)

Susret posljednjeg kola nogometne Konferencijske lige koji u četvrtak igraju u Mostaru protiv Aston Ville, momčadi iz vrha engleske Premier lige, u Zrinjskom smatraju nagradom za sve što su posljednjih godina radili, te poručuju da se ne boje kluba koji je ove sezone pobijedio Manchester City i Arsenal.

"Nama je ovo nagrada za godine kvalitetnog rada, došla je da uživamo. Prvenstveno je želja da počastimo navijače, da im zahvalimo za svu potporu koju nam pružaju", rekao je u srijedu na klupskoj konferenciji za novinare trener Zrinjskog Mario Ivanković. Dodao je kako je Aston Villa najzvučnija momčad koja će igrati u Mostaru, a radi se o sastavu koja se bori za vrh Premier lige.

"To je momčad koja igra vjerojatno najatraktivniji nogomet u Europi, vođena trenerom koji iza sebe ima niz osvojenih europskih titula", dodao je. Strateg Zrinjskog iz Mostara svjestan je snage engleske momčadi koja je prije dolaska u Mostar u nacionalnom prvenstvu svladala Manchester City i Arsenal. Unatoč snazi Engleza, u hrvatskom sportskom klubu neće izvijestili bijelu zastavicu uoči susreta.

"Svjesni smo snage, ali ne pribojavamo ih se. Najvažnije mi je da odigramo najbolje što možemo", dodao je trener. On je izrazio zadovoljstvo što Villa dolazi sa svojim najboljim sastavom. U susretu u Birminghamu mostarska momčad je pokleknula tek u 94 minuti susreta izgubivši 0-1, a odličnu prigodu imao je kapetan Nemanja Bilbija.

"Privilegij je igrati protiv ovakve momčadi. Spremali smo se cijelog života za ovo i evo dočekao sam u 33. godini da igram grupnu fazu Europe. Osobno uživam u ovome", rekao je Bilbija. Utakmica između Zrinjskog i Aston Ville igra se u četvrtak u 18.45 sati na stadionu mostarske momčadi koja se oprašta od daljeg natjecanja jer nakon pet kola ima samo tri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider