Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka gazi dalje

Hajdukova igra pravi je debakl: Perišić je klasa za HNL i s jednom nogom, ali nije čudotvorac

Rijeka je zasluženo pobijedila Hajduk 1:0 i zadržala bodovnu prednost u odnosu na Dinamo...

Rokas Pukštas i Ivan Perišić (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Jadranski derbi nije bio za polizati prste. Što se tiče atrakcije, lepršavosti, ljepote nogometa i uzbuđenja, bila je to juha za siromašne, no za Rijeku je bilo najvažnije pobijediti i to je uspjela.

Izvođenje delegata Ante Josića VIDEO Pojavila se snimka incidenta u Našicama: Je li igrač uistinu namjerno ozlijedio delegata? divider

Sopićevi ratnici zadržali su pet bodova prednosti ispred Dinama, koji je s nešto malo poteškoća pobijedio Istru u Maksimiru. Rijeka niže pobjede i sada je za još jedan korak bliže drugom naslovu prvaka. Kako stvari stoje, lako je moguće da odluči derbi s Dinamom na Rujevici.

Rijeka nije napadala u valovima, ali zasluženo je slavila

Rijeka nije imala puno šansi, ali može se reći da je potpuno zasluženo slavila. Nije srljala i u valovima napadala, ali ipak je dominirala. Strpljivo je plela mrežu oko Lučičeve mreže i naposljetku je dočekala pogrešku obrane Hajduka.

Željko Sopić Sopić: ''Na Hajduk se gledalo kao na Rudeš, ali nije to tako. Pašalić? Reprezentacija mu je puno pomogla'' divider

Marco Pašalić iskoristio je poklon bon Splićana i neobranjivo raspalio pod gredu. Jako važan pogodak Rijekina reprezentativca i najava konačnog izlaska iz golgeterske krize.

Hajdukova igra zapravo je pravi debakl

Demoralizirana i ozljedama poharana momčad Hajduka odigrala je još jednu lošu utakmicu. Opet se pokazalo da Hajduk nema igru i to nije ništa novo. Hajdukova igra zapravo je pravi debakl. Što Hajduk igra, zna li to itko?

Kada se neka momčad oslanja gotovo isključivo na individualnu kvalitetu, kada toliko ovisi o jednom igraču, Marku Livaji, prije ili kasnije mora upasti u crnu rupu.

Filip Uremović Stoper Hajduka otvorio dušu: ''Svatko od nas se treba zapitati kako dalje'' divider

Možda bi puno toga bilo drukčije da se Ivan Perišić ranije vratio na teren. Hajduk se sve do primljenog gola uglavnom grčevito branio, do ulaska Perišića praktički nije ni pogledao prema vratima Rijeke, no kada je ušao Perija, priča se okrenula. Ona šansa Trajkovskog njegovo je djelo.

Perišić je klasa za HNL i s jednom nogom, ali nije čudotvorac

Jedan klasni igrač znači puno, pogotovo u ligi kao što je hrvatska, to je već Livaja dokazao, a kada se taj jedan spoji s još boljim kao što je Perišić, ta sinergija možda bi Hajduku donijela ispunjenje gotovo dvadesetogodišnjeg sna.

No o tome navijači Hajduka mogu samo maštati. Perišić je klasa za HNL i s jednom nogom, ali nije čudotvorac. To nitko nije, iako su u Splitu možda neki pomislili da jest i da je dovoljno samo da se pojavi na terenu.

Hajdukova porculanska vaza raspala se u tisuću komada već protiv Dinama, a poraz na Rujevici samo je još malo usitnio krupnije komade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider