Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobar posao

Transfer Mlakara prema Transfermarktu ipak nešto veći, ali to ne mijenja Hajdukovu zaradu

Jan Mlakar preselio se iz Hajduka u Pisu.

Marko Livaja i Jan Mlakar (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Povremeni slovenski reprezentativac Jan Mlakar preselio se iz Hajduka u talijansku Pisu gdje će karijeru nastaviti graditi u Seriji B.

Hajduk je jučer na svojim službenim stranicama objavio da je dogovoren transfer Jana Mlakara i zahvalio mu na njegovim igrama u Splitu, a ubrzo je predstavljen i u talijanskom drugoligašu.

Luka Stojković Veliko pojačanje Dinama najavljeno u prvih 11, ali nije izašlo na teren: Koliko je ozljeda ozbiljna? divider

Šuškalo se o dva do tri milijuna eura odštete, ali prema informacijama kojima raspolaže njemački Transfermarkt, Hajduk je uprihodio 3,5 milijuna eura od transfera Slovenca.

Određeni postotak transfera ide i njegovu bivšem klubu, engleskom Brightonu. Radi se o 15 %, stoga Hajduku pripada nešto manje od tri milijuna eura.

Lille na utakmici protiv Lorienta Lille doživio debakl pred Rujevicu: Trener Sparte Prag poludio na mladu zvijezdu divider

Mlakar je potpisao ugovor s talijanskim drugoligašem do 2026. godine, ovo mu je treći klub u Italiji nakon Venezije i Fiorentine.

Pisi je ovo drugi najveći transfer u povijesti kluba, ispred Mlakara je tek Danac Larsen koji je plaćen 6,7 milijuna eura daleke 1990. godine.

Slovenac je u Hajduk došao na ljeto 2021. godine, odigrao je 81 utakmicu za Bijele uz učinak od 21 pogotka i tri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider