Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvate čekaju europske obaveze

Lille doživio debakl pred Rujevicu: Trener Sparte Prag poludio na mladu zvijezdu

Dinamo i Rijeka pripremaju se za europske obveze protiv Sparte Prag i Lillea u play-offu.

Lille na utakmici protiv Lorienta (Foto: Afp)

Nogometaši Dinama i Rijeke nakon derbija na Maksimiru okreću se europskim obavezama. Ovog četvrtka čeka ih uzvratni dvoboj play-offa Europske, odnosno Konferencijske lige.

Modri će u goste Sparti Prag koja je slavila protiv Karvine (3:1) na domaćem terenu i skočila na prvo mjesto prvenstvene tablice. Zabili su Karabec, Ryneš i Pavelka, a upravo je strijelac prvog pogotka morao na ranije tuširanje.

Željko Sopić Igrač Rijeke izgubio živce zbog Sopićeva poteza: Đalović i suigrači morali ga smirivati divider

U 57. minuti susreta zaradio je izravni crveni karton zbog nepotrebne gluposti, laktom je udario igrača Karvine u lice i malo razočarao Briana Priskea:

"To je bilo nedopustivo, pokvario je dojam s ovim prekršajem. Napokon je dobio priliku i pokazao kvalitetu i sad će morati čekati nekoliko tjedana, pokajat će se", kazao je trener češkog sastava i dodao kako bi Karabec mogao dobiti kaznu.

U prvom susretu odigranom na Maksimiru Dinamo je slavio s 3:1, tako da susret očekuje s lijepom prednošću, no, naravno, treba biti oprezan.

Lille doživio debakl u prvenstvu

U goste sastavu s Kvarnera stiže Lille koji je doživio pravi debakl u domaćem prvenstvu. Na gostovanju kod Lorienta dobili su četiri komada, i to dva u deset minuta igre.

Dašak nade gostima donio je Jonathan David pogotkom u 55. minuti za 2:1, no Lorient je vrlo brzo zabio dva nova pogotka i potvrdio visoku pobjedu.

 

Prvi je susret u Francuskoj okončan pobjedom Lillea s 2:1, a sve do 89. minute susreta Rijeka je imala pozitivan rezultat. U sudačkoj nadoknadi susreta mogli su poravnati na 2:2, imali su dva-tri uzastopna udarca na vrata, no iskazao se vratar Lillea.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider