Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zatvaranje Poljuda

Hajduk će se žaliti na odluku disciplinskog suca, evo što su poručili HNS-u

Hajduk je kažnjen sa 70 tisuća kuna i zatvarenjem stadiona na jednoj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer kaznio Hajduk sa 70 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehnike i diskriminirajućeg ponašanja navijača, splitski klub je najavio da će se žaliti na ovu odluku.

S Poljuda su poslali sljedeću poruku, uputili su je HNS-u.

"Pravo je očito zadovoljeno, pravda nije. Gospodo iz Saveza, mi ćemo se s pravom znati nositi, a hoćete li vi s pravdom? HNK Hajduk će u predviđenom roku podnijeti žalbu te ćemo tražiti hitno rješavanje postupka", prenosi Dalmatinski portal.

Inače, u razgovoru za Dnevnik TV disciplinski sudac HNS-a jučer je objasnio zašto se odlučio na ovako tešku sankciju.

"Vodio sam se isključivo Disciplinskim pravilnikom kojim su propisane kazne za prekršaj samo za utakmicu Hajduk - Osijek. Hajduk je kažnjen s obzirom da se ponovio prekršaj iz članka 88.", kazao je Klakočer.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Milana Stjelje je li svjestan da će mu mnogi spočitavati ovakvu odluku i povlačiti paralelu s nedavnom utakmicom Rijeka - Hajduk, kada su dva riječka huligana utrčala na travnjak i fizički napala igrače i fizioterapeuta Hajduka, Klakočer je odgovorio:

gol expired Predsjednik Gorice: "Da nismo pustili Dambrauskasa igrali bi Europu, Nikoličius nas je šokirao" divider

"Radi se o dva različita prekršaja koja nisu identična. Pravilnikom je propisano, konkretno za utakmicu na Rujevici, vodio sam se člankom 67. koji opisuje nerede na utakmici, dok se ovdje radi o članku 88. koji opisuje o diskriminirajuće ponašanje".

Alan Klakočer o drakonskoj kazni Hajduku

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider