Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prazan Poljud na rođendan

Hajduk drakonski kažnjen: Jedna utakmica bez gledatelja, a uz to i veliki novčani iznos!

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 20. kola HT Prve lige.

Na službenoj stranici Prve HNL objavljene su odluke disciplinskog suca Alana Klakočera vezane za 20. kolo, odigrano vikend prije Božića.

Najgore je prošao Hajduk koji mora platiti novčanu kaznu od 70.000 kuna i odigrati jednu utakmicu bez gledatelja na svom Poljudu. To u prijevodu znači da će Splićani na svoj 111. rođendan, 13. veljače, ugostiti Slaven Belupo pred praznim tribinama.

Vidjet ćemo hoće li se Splićani žaliti na težinu ove kazne s obzirom da je prije mjesec dana Rijeka dobila manju kaznu za utrčavanje dvojice huligana na travnjak i fizički napad na igrače Hajduka u Jadranskom derbiju odigranom 21. studenog. Podsjetimo, Riječani su tada kažnjeni s 50.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja, a radilo se o prekršajima koji su kudikamo teži od ovih za koje je Hajduk sada drakonski kažnjen.

Evo i obrazloženja disciplinskog suca:

"HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice. Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine. Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine. U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane“ na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje.

HNK Hrvatski dragovoljac kažnjen je sa 7.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac - Dinamo. Gostujuća navijačka skupina je u 29. minuti zapalila jednu baklju koja je dogorjela na tribini. U razdoblju od 61. do 63. minute gostujući navijači pale 13 baklji, od kojih su tri baklje dogorjele na tribini, a 10 su ubacili u teren za igru, zbog čega je sudac prekinuo igru u trajanju od dvije minute.

GNK Dinamo kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hrvatski dragovoljac - Dinamo.

Nenad Bjelica, trener Osijeka, kažnjen je s 1.000 kuna uslijed isključenja zbog nedoličnog ponašanja (čl. 53.a DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek. Bjelica je nakon dobivenog žutog kartona nastavio energično prigovarati glavnom sucu i krenuo u svađu s igračima Hajduka pa je dobio izravni crveni karton."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider