Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvrnuo se i na Rujevicu

Disciplinski sudac za Dnevnik Nove TV objasnio zbog čega je žestoko kaznio Hajduk: "Žao mi je, ali..."

Hajduk je kažnjen sa 70 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja. Još nije poznato hoće li se Splićani žaliti na kaznu.

Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer kaznio je Hajduk sa 70 tisuća kuna i jednom utakmicom bez gledatelja.

Razlog je, kako je navedeno u obrazloženju, "korištenje pirotehničkih sredstava i diskriminirajuće ponašanje navijača" tijekom utakmice Hajduk - Osijek.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Klakočer je otkrio zbog čega se odlučio na ovako tešku sankciju.

"Vodio sam se isključivo Disciplinskim pravilnikom kojim su propisane kazne za prekršaj samo za utakmicu Hajduk - Osijek. Hajduk je kažnjen s obzirom da se ponovio prekršaj iz članka 88.", kazao je Klakočer.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Milana Stjelje je li svjestan da će mu mnogi spočitavati ovakvu odluku i povlačiti paralelu s nedavnom utakmicom Rijeka - Hajduk, kada su dva riječka huligana utrčala na travnjak i fizički napala igrače i fizioterapeuta Hajduka, Klakočer je odgovorio:

"Radi se o dva različita prekršaja koja nisu identična. Pravilnikom je propisano, konkretno za utakmicu na Rujevici, vodio sam se člankom 67. koji opisuje nerede na utakmici, dok se ovdje radi o članku 88. koji opisuje o diskriminirajuće ponašanje."

Na koncu je poručio:

"Čvrsto stojim iza svoje odluke, kao što sam stajao iza svih odluka. Žao mi je što se to dogodilo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider