Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Informacije iz SAD-a

Velika hrvatska nada opet u središtu pozornosti: Barca drži ključeve, engleski velikan vraća se Vatrenom dragulju

Joško Gvardiol opet se našao u transfernim spekulacijama londonskog Chelseaja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najnovije informacije iz londonskih nogometnih krugova govore da Chelsea još uvijek aktivno razmišlja o hrvatskom reprezentativcu i stoperu Leipziga Jošku Gvardiolu.

„Čujem da se Chelesa opet vraća Gvardiolu“, priopćio nam je kolega Nizaar Kinsella, engleski novinar koji je poznat po praćenju Chelseaja i jedan je od najupućenijih u transferna zbivanja londonskog kluba.

Chelsea se opet vraća Gvardiolu

Kinsella je trenutačno u SAD-u gdje prati sjevernoameričku turneju londonskih plavaca.

„Jules Kounde i Presnel Kimpembe ostaju prve mete. No ako to propadne, Gvardiol je prva sljedeća opcija. U svakom slučaj, sljedećih nekoliko dana bit će vrlo dramatično u Chelseaju“, otkrio nam je kolega koji nas često kontaktira i podijeli informacije kada su u pitanju hrvatski nogometaši.

Barcelona - Real Madrid Laporta opet provocira Real uoči El Clasica: Barca okupirala Las Vegas i žestoko napala Madriđane divider

U SAD-u se nalazi i Barcelona, koju u nedjelju u Las Vegasu očekuje predsezonski derbi s Real Madridom.
Kakve ima veze Barca s ovim pričom? Katalonci također žele Koundea i ta priča usko je povezana s mogućim Gvardiolovim transferom u Chelsea.

Oko Barcina hotela u Vegasu vrte se brojni navijači katalonskog kluba. Predsjednik Barce Joan Laporta izašao je prošetati, no nije prošao neopažen. Presrela ga je skupina mlađahnih Barcinih fanova.

"Hoćete li potpisati Koundea?" upitao ga je tinejdžer u Barcinom dresu.

"Ne, ne… Potpisao ga je Chelsea", uzvratio je Laporta i glasno se nasmijao.

Barca otima Koundea

Katalonski Sport spekulira kako bi to mogla biti Laportina pila naopako. Naime, doista se čini da Sevilla želi radije prodati Koundea Chelseaju, no čini se da bi igrač radije u Barcelonu. To govore neki detalji s priprema Seville u Portugalu. Navodno je Francuz dočekivao neke emisare iz Barcelone.

Lako je moguće da je to istina jer se u isto vrijeme otvorila priča s Gvardiolom. Zbog čega bi Chelsea razmišljao o Gvardiolu ako je stvar već riješena?

Ivan Rakitić, supruga Raquel i kćerkice Rakitić i supruga na ljetovanju se zaljubili u "najljepšu plažu" te odlučili kupiti kuću na toj lokaciji divider

Kolega Kinsella kaže da je Chelsea povećao ponudu i sada nudi Sevilli 55 milijuna funti. Otkriva da je francuski stoper već dogovorio osobne uvjete petogodišnjeg ugovora na Stamford Bridgeu, ali još nije prelomio čiju će ponudu prihvatiti – Chelseajevu ili Barceloninu.

Francuski reprezentativac bio bi veliko pojačanje za Thomasa Tuchela jer je cilj Chelseaja dovesti još dvojicu ili barem jednog zvjezdanog središnjeg braniča nakon što je kupio Kalidoua Koulibalyja za 33 milijuna funti od Napolija.

Chelsea kupuje još dva stopera

Chelsea je nedavno ostao bez dvojice stopera Antonija Rüdigera i Andreasa Christensen, koji su prešli u Real i Barcelonu. Londonci sada za njih traže zamjene.

Chelsea također ostaje u pregovorima s PSG-om oko mogućeg prelaska Presnela Kimpembea. Računa se da bi traj potencijalni transfer mogao dostići 50 milijuna funti.

Dolasci Koundea i Kimpembea mogli bi omogućiti prelazak Cesara Azpilicuete u Barcelonu, koja mu je već ponudila unosan dvogodišnji ugovor, a koji on želi prihvatiti.

U početku su Bluesi od Barcelone tražili odštetu od 7 milijuna funti za svoga kapetana, no s vremenom bi se ta cifra mogla smanjiti.

Sve opcije otvorene

Marcos Alonso također je u pregovorima s Barcelonom, a Tuchel je navodno zainteresiran da ga uključi u transfernu rošadu.

Kinsella kaže da će daljnje Chelseajeve akvizicije ovisiti o prodaji igrača. Londonci bi rado prodali i Kepu Arrizabalaga, koji je na meti Napolija. Osim toga, Chelsea je spreman zaključiti transfer 18-godišnjeg beka Zaka Sturgea iz Brightona.

Usred te priče oonovno je iskrsnuo Gvardiol. To govori da Kounde i Kimpembe nisu sigurne opcije i da su svakojaki okreti još uvijek mogući.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider