Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
"Kladi se na Barcu"

Laporta opet provocira Real uoči El Clasica: Barca okupirala Las Vegas i žestoko napala Madriđane

Uoči El Clasica u Las Vegasu predsjednik Barcelone Joan Laporta dao je oblijepiti svjetsku prijestolnicu kockanja i zabave panoima koji provociraju velikog suparnika Real Madrid…

Barcelona - Real Madrid

Joan Laporta poznat je i kao veliki marketinški majstor. Uoči posljednjih izbora za predsjednika Barcelone dao je postaviti golemi pano na poveću zgradu u blizini Santiago Bernabeua.

Ivan Rakitić, supruga Raquel i kćerkice Rakitić i supruga na ljetovanju se zaljubili u "najljepšu plažu" te odlučili kupiti kuću na toj lokaciji divider

U jeku izborne kampanje u Madridu je osvanula sada već slavna parola s njegovim likom. Privukla je veliku pažnju i dobrim dijelom utjecala na Laportin trijumf u predsjedničkoj utrci.

Barcin pano usred Madrida

„Want to see you again“, pisalo je na panou uz Laportinu ogromnu fotografiju s grbom Barcelone.

Aluzija je bila jasna. Ideju mu je dao trenutačni direktor marketinga katalonskog kluba Lluis Carrasco.

Taj slogan prihvaćen je s velikim odobravanjem u Barceloni i cijeloj Kataloniji, ojačao im je ponos i probudio inat u trenutku velike krize, a i u Madridu je podigao prašinu.

Jedni su ga smatrali provokacijom, drugi duhovitim potezom koji je iskazao maštovitost i drčan karakter za mnoge najvećeg predsjednika u povijesti Barcelone, koji je svojedobnim dovođenjem Ronaldinha u prvom predsjedničkom mandatu okončao dominaciju Perezovih Galacticosa i opet lansirao Barcu na krov Španjolske i Europe.

Laportina magija

Laporta je prvi put postao predsjednik Barce u jeku velike krize, a drugi put u jeku još veće krize. Prvi put je vještim kormilarenjem uspio izvući Barcina brod iz dubokog gliba, u koji je zapala početkom milenija, a sada je na još trnovitijem putu da pokuša ponoviti uspjeh.

Mohamed Salah i Sadio Mane Sadio Mane po treći put za redom trijumfirao ispred Salaha divider

Mnogi će reći da povlači mađioničarske poteze. Barca je dužna kao Grčka, no Laporta nekako uspijeva nabaviti novac i opet je ozbiljan faktor na tržištu nogu.

Je li to samo kula od karata koja će se rasuti kod prvog jačeg nevremena, to će pokazati vrijeme. Oponenti mu predbacuju da je kockar i opasan avanturist čija bi politika mogla dotući ionako financijskim krizama nagriženu i izbušenu Barcinu palubu.

No Laporta ne haje i ide dalje. Ako opet želi na tron, mora skinuti Kralja. Prva prilika bit će u Las Vegasu, gdje će Barca i Real u nedjelju odigrati predsezonski El Clasico.

El Clasico u Las Vegasu

Poduzetni Laporta zamolio je šefa svojeg marketinga da smisli novi slogan koji bi imao odjek kao onaj u predsjedničkoj kampanji. Carrasco je iz rukava izvukao ironičnu parafrazu stare izreke i opet je uskovitlalo prašinu.

"Don't worry, Merengues, what happens in Vegas, stays in Vegas."

Ne treba prevoditi. Poruka je to koja u svojem suštinom podsjeća na prošlosezonsko Barcino razbijanje Reala usred Madrida, a koje je u tom trenutku gadno leglo Kraljevima.

Trener Barce također se pobrinuo da ostavi svoj pečat u službenoj najavi derbija.

Barca opet provocira Real

"Ako dođete u Las Vegas igrati, i mi ćemo igrati", poručio je Xavi u jasnoj referenci na idiosinkraziju slavnog grada koji je svjetska prijestolnica kockanja i zabave.

Igrači Barce također su se uključili u promociju utakmice. Diljem Vegasa mogu se vidjeti njhove poruke.

Fati, Aubameyang, Pedri i Gavi poručuju. "Obveza", "Poštovanje" i "Integracija". I na kraju se zajednički pojavljuju s još jednim motom koji ima itekako veze s Las Vegasom: "Kladi se na Barcu."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider