Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neymar već ponudio svoju

Guardiola u blagom šoku: ''Dali smo Grealishu broj 10 jer smo mislili da se Messi dogovorio s Barcom''

Lionel Messi i Barcelona sinoć su dobro prodrmali nogometni svijet.

Nedugo nakon što je Manchester City predstavio svoje veliko pojačanje, Jacka Grealisha za kojeg je Aston Villi platio oko 117 milijuna eura, nogometni svijet se zatresao.

Barcelona je objavila kako su unatoč želji obje strane propali pregovori oko ostanka Lionela Messija u Barceloni zbog nemogućnosti ispunjavanja financijskog fair-playa nametnutog od La Lige.

Ne znamo kako su se u tom trenutku osjećali čelnici Manchester Cityja, ali sigurno im je predstavljanje velike engleske zvijezde palo u drugi plan.

Istina, Jack Grealish trebao bi sljedećih desetak godina biti jedna od najvećih engleskih nogometnih zvijezda, uz Phila Fodena i Harryja Kanea koji je također na vratima prelaska u Manchester, no na pladnju je upravo isporučen jedan od najboljih nogometaša svih vremena – Leo Messi.

gol expired Navijači Barce vrijeđali Griezmanna na dolasku u trening centar: "Messi odlazi zbog tebe!" divider

San o dolasku Messija ostat će samo san

City gotovo sigurno neće biti sljedeće odredište Argentinca jer za to više jednostavno nema mogućnosti koje ne bi prekršila sva moguća pravila nametnuta od UEFA-e.

''Zaradili smo od prodaje 60 milijuna funti tako da smo na Graelisha potrošili tek oko 40 milijuna'', objašnjavao je Pep Guardiola novinarima.

Gdje će završiti Messi?

Ukupno glasova:

No sve je zanimalo je li mu žao što desetku neće nositi Messi.

''Broj 10 će nositi Grealish jer vjerujemo u njega i jer smo vjerovali kako se Messi dogovorio s Barcelonom. I zato on nije više u našim razmišljanjima'', rekao je Pep, ali malo tko će povjerovati da se nisu barem malo uhvatili za glavu.

Pep se zahvalio kao trener i navijač

''Činilo se kako će se sve dobro završiti s tim pregovorima. Bilo je to veliko iznenađenje za sve, pa tako i mene. Predsjednik Laporta je bio jasan. Nisam razgovarao ni s Messijem ni s njim pa ne znam detalje, ali kao navijač Barce žalim što neće ostati. Ipak, najvažnije je da klub u ovim vremenima bude održiv, ono što se protekle godine događalo nije bilo dobro'', poručio je navijač Pep.

gol expired Predsjednik Barcelone sve otkrio: "Messi je htio ostati, ali to bi uništilo klub" divider

''Želio bih se zahvaliti Messiju na svim titulama koje je donio Barci, on je najveći igrač kojeg sam gledao. Hvala mu i što je pomogao meni osobno, odvelo me sve to u Munchen i Englesku. Ali povrh svega toga, hvala mu na svim osjećajima i predstavama koje smo gledali i na TV-u, na svemu što je radio s loptom i za svoje suigrače.''

''Odveo je Barcu na drugi nivo i omogućio joj da dominira u svijetu. Želim mu sve najbolje u ovih još nekoliko godina karijere.''

Paris St-Germain najvjerojatnija je nova postaja za Messija. Dok se svi pitaju kako Parižani, čiji šef Nasser Al-Khelaifi sjedi u Izvršnom odboru UEFA-e, cijelo ovo vrijeme ne krši nikakva pravila, pregovori su već započeli.

Čak se i Neymar odrekao svoje desetke i ponudio ju je odmah svom prijatelju, pišu francuski mediji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider